Ady Putra Jadi Mangsa Penipuan Di Internet, Rugi RM19,000



Pelakon popular dengan filem KL Gangster, Adi Putra dikatakan telah menjadi mangsa penipuan dalam satu sindiket pelaburan di Internet. Ekoran kejadian itu, beliau terpaksa menanggung kerugian kira-kira RM19,000.

Kejadian Pelik Yang Berlaku Di London (6 Gambar)

Macam ini pun ada di London ??
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

Kedah Bakal Gantikan Wan Jamak Dengan Jurulatih Crotia

http://speakerpecah.blogspot.com


Pasukan Kedah dikhabarkan akan mendapatkan khidmat jurulatih baharu dari Crotia untuk menggantikan Wan Jamak Wan Hassan bagi menghadapai saingan Piala Malaysia yang akan bermula pertengahan bulan depan.

Realiti Plot Sebuah Cerita Yang Dapat Diteka (6 Gambar)

Plot dalam sesebuah cerita amatlah penting bagi menjadikan cerita atau watak di dalamnya menjadi lebih menarik. Tetapi, jika plot di dalam sesebuah cerita itu (terutama cerita Melayu) dapat dibaca pada awalnya, ianya akan membuatkan penonton menjadi bosan dan muak. Mungkin gambar-gambar di bawah ini boleh menerangkan dengan lebih jelas. HAHA! 
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

KEPUTUSAN PENUH: Malaysia vs Manchester City 30 Julai 2012 (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

MALAYSIA 1-3 MAN. CITY

Malam tadi telah berlangsungnya perlawanan melibatkan skuad Harimau Malaya menentang Manchester City dalam satu perlawanan persahabatan yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil. Dalam perlawanan yang berlangsung kira-kira jam 9.45 malam itu, skuad negara tewas di tangan pelawat dengan keputusan 1-3.

Akidah - Hasad Dengki Adalah Haram

http://speakerpecah.blgospot.com


Hadith:
Daripada Abu Hurairah RA katanya, Rasulullah SAW bersabda, “Jangan dengki-mendengki, jangan tawar-menawar untuk mengelirukan orang lain, jangan benci-membenci, jangan pulau-memulau dan jangan kamu membeli barang yang telah dibeli oleh orang lain. Jadilah kamu hamba Allah yang bersaudara. Orang Islam adalah bersaudara dengan orang Islam yang lain. Tidak boleh menzalimi, merendah-rendah dan menghinanya. Takwa adalah di sini, nabi mengisyarat tiga kali. Cukup seseorang itu dianggap jahat sekiranya dia menghina saudaranya sesama Islam. Setiap orang Islam ke atas orang Islam diharamkan darahnya, haratanya dan maruahnya (hak kemuliaannya).”

LIVE STREAMING: Malaysia vs Manchester City 30 Julai 2012

http://speakerpecah.blogspot.com

FT
MALAYSIA 1-3 MAN. CITY

Malam ini akan berlangsungnya perlawanan melibatkan skuad Harimau Malaya menentang pasukan dari EPL, Manchester City dalam satu perlawanan persahabatan yang akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Apex Kini Duta Produk Brylcreem

http://speakerpecah.blogspot.com


Penjaga gol sensasi negara, Khairul Fahmi Che Mat, atau lebih dikenali sebagai Apex, sebelum ini telah dilabelkan sebagai penjaga gol termahal negara berikutan beliau selaku duta daripada pelbagai syarikat terkenal dan sebagai pemain bola sepak sehingga mencecah ratusan ribu ringgit. Terbaru, Apex telah dipilih menjadi duta untuk menjadi wajah kepada produk penjagaan rambut, Brylcreem.

Terkejut Temui Lipas Dalam Kotak Kurma Jenama Terkenal (3 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com


Sebuah keluarga terkejut apabila mendapati kurma dari jenama terkenal yang dibelinya dua bulan lalu mengandungi seekor lipas di dalamnya. Kejadian itu disedari oleh si isteri ketika suami dan anak-anaknya telah memakan hampir separuh daripada kurma tersebut sebelum ternampak seekor lipas di bawah timbunan kurma-kurma tersebut.

Sorok Mercun Dalam Enjin Kereta

http://speakerpecah.blogspot.com


Cubaan tiga individu menyeludup mercun dan bunga api dengan menyorokkannya ke dalam bahagian enjin kereta gagal setelah ditahan Polis dan Unit Pencegahan Penyeludupan (UPP) di Jalan Pengkalan Hulu Betong 22 Julai lalu.

Najib Umum Pemberian Duit Raya Kepada Peneroka Felda

http://speakerpecah.blogspot.com


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Ahad mengumumkan pemberian wang Hari Raya berjumlah RM43.2 juta kepada kesemua peneroka Felda. Pemberian ini sebagai menghargai sumbangan peneroka kepada pembangunan Felda dan membantu perbelanjaan persiapan Hari Raya mereka.

Akhlak - Berhutang Menghalang Penyucian Diri dan Keredhaan Allah

http://speakerpecah.blogspot.com


Hadith:
Daripada Abu Qatadah al-Harith bin Rib'ie RA, daripada Rasulullah SAW, "Sesungguhnya baginda berkhutbah kepada mereka lalu menyebut kepada mereka, bahawasanya jihad pada jalan Allah dan beriman kepada Allah itu sebaik-baik amalan (pekerjaan)". Kemudian bangun seorang lelaki dan berkata, "Wahai Rasulullah SAW bagaimanakah jika aku terbunuh di dalam jihad pada jalan Allah, apakah semua kesalahanku akan diampunkan?" Baginda menjawab, "Ya, benar jikalau engkau dibunuh dalam masa peperangan jihad pada jalan Allah dengan engkau berkedaan sabar mengharapkan keredhaan Allah, sedangkan engkau menghadapi musuh tidak berpaling lari kebelakang". Kemudian baginda bertanya, "Bagaimana katamu?" Jawab lelaki tersebut bagaimanakah jika aku terbunuh dalam peperangan pada jalan Allah, apakah akan dihapuskan segala kesalahan-kesalahanku?" Baginda bersabda lagi. "Ya, benar jikalau engkau bersabar, tetap mengharapkan keredhaan Allah ketika menghadapi musuh, tidak berpaling lari kebelakang, melainkan jika engkau ada menanggung hutang dan sesungguhnya Jibril mengatakan hal itu kepadaku".

Pusat Tuisyen Didakwa Guna Karikatur Hina Sahabat Nabi

http://speakerpecah.blogspot.com


TANGKAK -  Sebuah pusat tuisyen di sini mencetuskan kontroversi apabila menggunakan karikatur dalam nota ringkas subjek Sejarah tingkatan empat, yang didakwa telah menghina sahabat-sahabat Nabi Muhammad SAW dan baginda.

Gelagat Mr. Bean Jadi Tarikan Dalam Upacara Pembukaan Olimpik 2012 (Video)

http://speakerpecah.blgospot.com


Kemunculan Rowan Atkinson, atau lebih dikenali dengan jenama Mr. Bean di acara pembukaan Olimpik London 2012 menjadi tarikan utama kepada lebih jutaan penonton di seluruh dunia kerana ia diselangi dengan sedikit kejutan daripada pelakon tersebut.

Gambar Shila Amzah Bertudung Di Bulan Ramadhan (9 Gambar)

Sempena bulan Ramadhan ini, ramai selebriti tempatan terutamanya wanita mencuba sehabis baik untuk menghormatinya dengan bertudung. Salah seorang daripadanya ialah penyanyi popular Shila Amzah. Kami harapkan ianya tidaklah berlaku di bulan Ramadhan sahaja, sebaliknya di bulan-bulan yang lain pun sama supaya berhijab sepenuhnya. Lihat 9 keping gambar Shila Amzah yang manis bertudung di bawah.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Senarai 27 Pemain Malaysia vs Manchester City 30 Julai 2012


Selepas Arsenal, kini giliran Manchester City pula bertandang ke Malaysia bagi mencuba nasib dengan menentang skuad Harimau Malaya pada 30 Julai ini. Dikhabarkan Manchester City tidak membawa ramai bintang dalam sesi jelajahnya kali ini. Namun, apa yang penting skuad Harimau Malaya perlu menebus kekecewaan pada Isnin ini selepas tewas tipis 1-2 ke atas Arsenal minggu lalu. Berikut merupakan Senarai 27 Pemain Malaysia vs Manchester City 30 Julai 2012.

Fasha Sandha Sambut Hari Jadi Jejai Yang Ke-36 (6 Gambar)

Sudah lama tidak mendengar cerita tentang pasangan Fasha Sandha dan Jejai ini. Entri terakhir tentang pasangan ini yang kami post semasa majlis pernikahan mereka yang berlangsung April lalu. Kini hampir tiga bulan Fasha dan Jejai bersama sebagai suami isteri yang sah.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com 
Baru-baru ini Fasha telah pun mengadakan sambutan hari jadi yang ringkas untuk Jejai yang ke-36 di lokasi yang kami kurang pasti. Apa yang penting, pasangan ini dilihat bahagia ketika menyambutnya dan info terkini yang kami dapat tahu, Fasha kini sedang berbadan dua. Betul ke ? Jika benar, tahniah kami ucapkan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blgospot.com

Bekas Isteri Hattan, Farah Othman Saman Blog Hiburan



Bekas isteri penyanyi popular Hattan, Farah Othman memfailkan saman bagi menuntut ganti rugi RM1 juta terhadap blog hiburan Oh Bulan! kerana menyiarkan artikel fitnah mengenainya beberapa bulan lalu.

Duit Lesap Beli Baju Raya Di Kedai Online Facebook

http://speakerpecah.blogspot.com


Impian lima rakan sekerja untuk melaram baju kurung baharu yang didakwa dibeli melalui sebuah kedai pakaian di laman sosial, Facebook bagi menyambut Aidilfitri nanti berkecai setelah pakaian yang dipesan tidak diterima.

Zed Zaidi Dikurniakan Bayi Lelaki, Ryan Ziqry

http://speakerpecah.blogspot.com

Pelakon popular Zed Zaidi kini sudah bergelar seorang bapa apabila dia telah dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Ryan Ziqry. Bayi seberat 4.32 kilogram ini telah dilahirkan secara pembedahan kira-kira jam 9.30 pagi semalam di Pusat Perubatan Tropicana.

KEPUTUSAN PENUH: Malaysia XI vs Indonesia B22 27 Julai 2012 (Video)


MALAYSIA XI 6-0 INDONESIA B22

Pasukan pilihan Malaysia telah menewaskan Indonesia Bawah-22 6-0 dalam perlawanan persahabatan di Stadium Gelora Bung Karno, kelmarin. Perlawanan persahabatan antara Malaysia XI dengan Indonesia B22 ini telah diaturkan selepas Piala Java 2012 yang pada awalnya patut disertai oleh Galatasaray, Everton, Malaysia dan Indonesia B22 telah ditunda ke bulan Ogos.

Ibadah - Menghidupkan 10 Malam Lailatul Qadar


Hadith:
Daripada Aisyah RA katanya, “Kebiasaan Rasulullah SAW apabila masuk sepuluh malam yang terakhir (malam yang kedua puluh satu hingga tiga puluh daripada bulan Ramadhan) baginda menghidupkan malam-malam tersebut , dan bersungguh dalam melakukan ibadat serta menjerut tali pinggangnya.”

Di Sebalik Tabir Sesi Fotografi Lisa Surhani & Yusry KRU (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com


Bulan Ramadhan hampir masuk bagi minggu kedua dan dalam pada itu pihak media semestinya sedang bertungkus lumus menyediakan 'hidangan' hiburan terkini khususnya sempena kedatangan Syawal tidak lama lagi.

Alcantara Machado Gym - Gimnasium Untuk Remaja Brazil (10 Gambar)

Alcantara Machado Gym adalah sebuah gimnasium yang telah ditubuhkan pada 2009 oleh bekas peninju profesional Brazil, Nilson Gariddo di bawah sebuah jambatan Alcantara Machado. Gimnasium ini ditubuhkan bertujuan untuk menggalakkan golongan-golongan muda di negara itu supaya aktif bersukan daripada terlibat dalam gejala yang tidak sihat.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Penduduk Puja 'Balak Ajaib'

http://speakerpecah.blogspot.com


PHNOM PENH - Sebatang balak yang ditemui tertanam di dalam tanah baru-baru ini di sini menjadi perhatian orang ramai kerana dipercayai memiliki hikmat menyembuh pelbagai jenis penyakit serta meramal loteri.

Tietgenkollegiet - Universiti Paling Cool Di Dunia (9 Gambar)

Tietgenkollegiet atau nama Inggerisnya Tietgen Student Hall yang terletak di Copenhagen, Denmark ini adalah sebuah universiti yang paling cool di dunia. Universiti ini bukanlah seperti universiti-universiti yang biasa kita lihat, sebaliknya ia ada kelebihan tersendiri. Sebagai contoh, universiti ini memiliki 12 bangunan berstruktur tujuh tingkat yang didirikan pada keluasan 288,000 kaki persegi dan di dalamnya mempunyai 360 bilik (1 bilik/ 280-355 kaki persegi).
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Selain itu, universiti ini mempunyai 30 ruang dapur yang luas dan ia dikongsi oleh kesemua pelajar daripada 12 kediaman berkenaan. Kesemua dapur mereka dilengkapi dengan pinggan mangkuk dan perkakas dapur, 4 peti sejuk dan sebagainya. Selain itu juga, hampir di setiap seluruh bangunan di tingkat bawah dilengkapi kemudahan tempat letak basikal dan bilik dobi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Universiti ini juga menyediakan bilik komputer bagi kemudahan kepada pelajar untuk mengakses internet dan membuat sebarang cetakan dan salinan selain mempunyai bilik muzik dan gimnasium. Cool!!!

http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Lagu 'Baby' Versi Cover Paling LOL (Video)

LOOOLLLLOOLLLLL!!


Lagu popular Justin Bieber - Baby versi cover (hancuuuurrrrrrrrrrrr).


#Harap-harap lepas ni lembu tu pijakk je lelaki China tu!

1,246 Lepasan Matrikulasi, STPM Ditawar Ke IPTA



Seramai 1,246 pelajar lepasan matrikulasi dan Tingkatan Enam (STPM) yang memperoleh Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) 2.8 ke atas akan ditawarkan tempat ke universiti awam dengan syarat mereka tidak boleh kursus yang telah ditawarkan.

Semakan Online Pemilihan PLKN Siri 10/2013

http://speakerpecah.blogspot.com


Calon-calon yang berkaitan boleh membuat semakan kemasukan ke Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi siri 10/2013. Kali ini pihak Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) telah menyediakan tiga server aplikasi online dan calon boleh memilih salah satu daripadanya.

Ibadah - Kelebihan Solat Subuh Berjemaah


Hadith:
Daripada Jundub bin Abdullah RA katanya, Rasulullah SAW bersabda, “Sesiapa yang bersolat subuh (pada waktunya secara berjemaah) maka dia berada dalam jaminan (keamanan dan perjanjian (Allah denan itu janganlah sampai Allah menuntut sesuatu kepada kamu daripada jaminan (perjanjian). (Jangan sampai kamu meninggalkan solat subuh) kerana sesungguhnya sesiapa yang dituntut oleh Allah daripada suatu jaminannya (perjanjiannya) tentu akan tercapai (berlaku), kemudian Allah menyembahkan mukanya ke dalam api neraka”.

Bonus Raya Setengah Bulan Gaji Untuk Penjawat Awam

http://speakerpecah.blogspot.com


KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak semalam mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.

Piala Java 2012 Ditunda Ke Ogos

http://speakerpecah.blogspot.com


Piala Java 2012 yang dijadualkan berlangsung pada hari ini (26 Julai), terpaksa ditunda selepas pasukan Galatasaray dan Everton menarik diri dari menyertai kejohanan ini di saat-saat akhir.

Bas Double Decker Yang Unik Sempena Olimpik London 2012 (11 Gambar)

Sempena kehadiran kejohanan Olimpik London 2012, seorang pereka seni, David Cerny, telah mengolah hasil seni beliau melalui bas Double Decker sebagai simbolik bagi kejohanan itu. Apa yang menarik tentang hasil seni beliau ini ialah, bas tersebut boleh bergerak seperti orang sedang tekan tubi (push-up) - ada video di bawah. Err! 
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Iklan OXY Paling Geli Geleman (Video)

GEEELLII MAATTT!!

Iklan OXY (produk pencuci muka & jerawat) yang mungkin membuat tekak anda loya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

Kesan Jika Terlalu Obses Untuk Kuruskan Badan (8 Gambar)

Para remaja khususnya golongan wanita yang ingin menurunkan berat badan dengan mendadak dan terlalu obses untuk diet diharuskan melihat gambar yang kami sediakan dibawah yang menunjukkan seorang gadis yang normal pada asalnya dan kini menghidap simptom anoreksia (takut gemuk) akibat obses untuk diet.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Cara Pecahkan Tingkap Kereta Ketika Emergency (Video)

Mungkin cara ini dapat membantu anda ketika terperangkap di dalam banjir atau sebagainya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

Pelumba Motosikal Jadi 'Ghost Rider'



Penonton yang menyaksikan perlubaan drag di Stockholm, Sweden pastinya akan mengimbas kembali filem yang dilakonkan oleh pelakon Nicoles Cage, Ghost Rider, apabila motosikal salah seorang daripada peserta pertandingan itu terbakar secara tiba-tiba ketika melakukan rutin pemanasan sebelum perlumbaan sebenar.

Ibadah - Kewajipan Membayar Zakat



Hadith:
Dari Ibnu Abbas r.a. katanya: Rasulullah SAW telah menentukan wajibnya zakat fitrah, untuk membersihkan orang yang mengerjakan puasa dari perkataan yang sia-sia dan perkataan yang buruk, dan juga untuk menjadi makanan orang-orang miskin, oleh itu sesiapa yang menunaikannya sebelum sembahyang hari raya maka menjadilah ia zakat fitrah yang makbul, dan sesiapa yang menunaikannya sesudah sembahyang hari raya maka menjadilah ia sedakah biasa seperti sedekah sunat yang lain.

Apex Kini Penjaga Gol Termahal Negara ?

http://speakerpecah.blogspot.com


Penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat atau Apex kini dipercayai menjadi penjaga gol termahal ketika ini berikutan pendapatannya selaku duta daripada pelbagai syarikat terkenal dan sebagai pemain bola sepak sehingga mencecah ratusan ribu ringgit.

Semak Laporan Polis Secara Online



Orang awam kini berpeluang menyemak status laporan polis yang dibuat melalui Sistem Semakan Online (SSO) bagi memudahkan mereka berurusan dengan pegawai penyiasat.

Ibadah - Allah Melipatgandakan Pahala Bagi Orang Yang Berpuasa

http://speakerpecah.blogspot.com

Hadith:
Rasulullah s.a.w. bersabda: Semua amalan anak Adam digandakan kebaikannya sepuluh kali ganda serupa dengannya hingga tujuh ratus kali ganda, Allah Azza Wajalla Berfirman: Melainkan puasa, kerana ianya untukKu dan Aku sendiri yang akan membalasnya, mereka meninggalkan syahwat dan makanan keranaKu. Bagi orang yang berpuasa akan mendapat dua kegembiraan: Kegembiraan ketika berbuka puasa dan kegembiraan ketika menemui Tuhannya, dan bau busuk (dari mulut orang berpuasa) kerana berpuasa lebih wangi disisi Allah daripada bau Misk. (minyak wangi kasturi).

Penonton Saman FAM RM776,000

http://speakerpecah.blogspot.com


Seorang penonton yang mengalami kecederaan mata kekal ekoran terkena mercun ketika menyaksikan perlawanan bola sepak pada Julai tahun lalu, semalam telah memfailkan saman RM776,000 terhadap Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Ketua Polis Selangor dan dua lagi.

Rahsia Di Sebalik Meja Snooker (4 Gambar)

Jika sebelum ini kami ada kongsikan tentang sofa boleh diterbalikkan menjadi meja snooker. Kali ini meja snooker menjadi apa pula ? Lihat di bawah!
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

KEPUTUSAN PENUH: Malaysia vs Arsenal 24 Julai 2012 (Video)


MALAYSIA 1-2 ARSENAL

Malam semalam telah berlangsungnya satu perlawanan persahabatan melibatkan Malaysia menentang Arsenal yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil. Kehebatan Arsenal selaku kelab gergasi eropah tidak boleh disangkal lagi apabila berjaya menjinakkan Harimau Malaya dengan kemenangan tipis 2-1.

LIVE STREAMING: Malaysia vs Arsenal 24 Julai 2012

http://speakerpecah.blogspot.com

FT
MALAYSIA 1-2 ARSENAL

Selepas kehadiran pasukan EPL, QPR menentang Kelantan dengan berakhir 5-0 pada 20 Julai yang lalu, kini tiba giliran Arsenal pula bertandang ke Malaysia bagi menentang skuad Harimau Malaya dalam satu perlawanan persahabatan yang akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Anjing Menyusukan Anak Kucing (2 Gambar)

Jarang sekali kita lihat seekor anjing sanggup menjadi 'ibu' sementara kepada anak kucing dengan memberi susu badannya. Kejadian ini berlaku di Korea Selatan apabila seekor anjing betina sanggup menyusukan seekor anak kucing yang baru lahir bersama anak-anaknya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Akidah - Kelebihan Bersahur



Hadith:
Daripada Anas r.a. bahawa Rasulullah SAW bersabda: Hendaklah kamu semua makan sahur, sesungguhnya dengan bersahur itu akan beroleh keberkatan.

Lagi Kes Gadis Hina Islam Di Twitter (3 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com


Jika sebelum ini kami ada melaporkan seorang gadis dari negara seberang, Indonesia yang didakwa telah menghina Islam secara terbuka di laman sosial Twitter miliknya, kini perkara itu berulang lagi. Namun, kali ini ia dilakukan oleh individu lain yang menggunakan nama samaran Mutia Dewi (@QueenMutiaa).

Harimau Malaya Jalani Latihan Di Austria Ogos Depan

http://speakerpecah.blogspot.com

Sebagai persiapan bagi mempertahankan Piala AFF Suzuki pada November ini, skuad Harimau Malaya akan diterbangkan ke Vienna, Austria dari 4-16 Ogos ini bagi menjalani latihan. Ianya telah disahkan sendiri oleh ketua jurulatih negara, Datuk K. Rajagobal dalam satu sidang media perlawanan persahabatan dengan Arsenal FC, semalam.
Powered by Blogger.