Mazidul Akmal Sidik Salah Gunakan Video 'Lakonan Semula' Untuk Majalah 3 ? (Video)


http://speakerpecah.blogspot.com

Memang tugas seorang wartawan menyampaikan berita yang sahih kepada umum. Tetapi janganlah sekali-kali menggunakan kesempatan yang ada untuk mempopularkan program tersebut dengan hasil pembohongan sendiri.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Perkara ini terjadi kepada seorang wartawan TV3 bagi program Majalah 3, Mazidul Akmal Sidik yang didakwa menyalahgunakan satu video lakonan semula tanpa memaklumkan kepada penonton program tersebut. Dalam video tersebut, nada laporan Mazidul ketika itu seolah-olah memberikan gambaran lakonan semula oleh penunggang profesional itu memang terjadi dan ini sekaligus menyinggung perasaan mereka yang terlibat dalam babak tersebut.


Menerusi laman Facebook milik peminat sukan motosikal tersebut malahirkan rasa kecewa mereka atas tindakan wartawan berkenaan yang dianggap tidak selari dengan kod juga etika kewartawanan sebenar.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Berikut merupakan satu klip video dan beberapa screenshot yang sempat kami ambil di laman Facebook pihak yang terbabit termasuklah dari Mazidul Akmal Sidek sendiri. Anda boleh nilaikan sendiri. - Rotikaya

http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.