KEPUTUSAN PENUH - Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012 (Video)


http://speakerpecah.blogspot.com

Hasrat Malaysia untuk mengekalkan status Juara bertahan Piala AFF Suzuki tidak kesampaian apabila kencundang di tangan Thailand dengan agregat 1-3 dalam satu perlawanan Separuh Akhir Kedua di Stadium Supachalasai, Bangkok, malam tadi.
sila lawat http://spakerpecah.blogspot.com
Permainan Malaysia nampak pincang di bahagian pertahanan apabila Fadlhi Shas diarah keluar padang selepas menerima dua kad kuning kerana didakwa mengasari pemain lawan dan terpaksa beraksi dengan 10 pemain. Peluang itu diambil sebaik mungkin oleh Thailand untuk menghasilkan 2 gol bermakna untuk melangkah ke peringkat akhir dengan menentang Singapura pada 22 Disember ini.


Gol-gol Thailand hadir pada minit ke-60 menerusi jaringan solo Teerasil sebelum gol kedua menyusul 4 minit kemudian menerusi Theerathon.
sila lawat http://spakerpecah.blogspot.com
Beriku merupakan video highlight Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012. # Ada yang mengatakan malam tadi pengadil perlawanan berat sebelah, lebih-lebih lagi ketika Fadhli Shas menerima kad kuning kedua, padahal pemain Thailand yang cederakan Fadhli Shas dulu.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.