Sinopsis & Movie Trailer Rock Oo: Rimba Bara Kembali (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

Jika anda pengemar muzik rock kapak sekitar era 80-an, mungkin anda akan ternanti-nanti tayangan filem bergenre komedi pada tahun 2013 akan datang dengan tajuk 'Rock Oo: Rimba Bara Kembali'. Filem lakonan Que Haidar, Khir Rahman, Sofi Jikan dan Pekin Ibrahim ini merupakan filem yang ke-7 di bawah arahan seorang pengarah yang pernah mencetuskan satu fenomena ‘Hantu Kak Limah Balik Rumah’, tidak lain tidak bukan, Mamat Khalid.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Filem Rock Oo yang merupakan kesinambungan filem Rock (2005), memaparkan kumpulan Rimba Bara yang telah berpecah kerana Zul Kapan (Sofi Jikan), selaku penyanyi utama telah berhijrah ke kumpulan lain manakala yang lain membawa haluan sendiri.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
#SINOPSIS
Amy Mat Piah (Que Haidar) yang memegang kepada prinsip ‘pantang anak petani moden mengaku kalah’ berhajat untuk menyatukan kembali kumpulan yang pernah menjadi kegilaan ramai, Rimba Bara dan dia berjaya memujuk Jijo (Khir Rahman), Slash Haji Tapah (Pekin Ibrahim) dan Mi Black (Azmi Black). Pelbagai rintangan yang harus dihadapi mereka apabila mereka mengambil langkah besar untuk ke kotaraya Kuala Lumpur demi memartabatkan kembali kumpulan Rimba Bara.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
#MOVIE TRAILER

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.