Najwa Latif Mula Duduki SPM, Idam 6A


http://speakerpecah.blogspot.com

Siapa yang tidak mengenali penyanyi remaja popular dengan lagu 'Cinta Muka Buku', Najwa Latif, 17, yang kini sedang sibuk menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) (P) Temenggong Ibrahim di sini, semalam, dan dia juga mengidamkan keputusan 6A bagi membolehkannnya melanjutkan pelajaran pada masa depan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Najwa Latif atau nama sebenarnya Imratul Najwa Abdul Latif, mengakui terpaksa berkorban demi menduduki peperiksaan itu termasuk menangguhkan sebarang aktivitu seninya sejak beberapa bulan lalu untuk memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap proses mengulangkaji pelajaran.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

“Ketika membuat rakaman mahu pun persembahan, saya tidak pernah mengabaikan pelajaran dan sering mencuri masa mengulangkaji pelajaran selain mengikuti tuisyen. Seperti pelajar lain, saya juga gugup, namun yakin mampu menjawab semua kertas peperiksaan dengan baik,” katanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Najwa antara 192 pelajar calon sekolah itu semalam, menduduki kertas Bahasa Melayu 1 dan Bahasa Melayu 2 di Dewan Seri di sekolah berkenaan. - Harian Metro

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.