KEPUTUSAN PENUH - Malaysia vs Bangladesh 20 November 2012 (Video)


Malam semalam telah berlangsungnya perlawanan melibatkan Malaysia menentang Bangladesh dalam satu Perlawanan Persahabatan Antarabangsa yang diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil. Pada perlawanan itu, kedua-dua pasukan terikat seri 1-1.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Seawal minit pertama kedua-dua pasukan beraksi dengan seimbang namun ada ketikanya melakukan serangan berbahaya. Skuad kendalian K. Rajagobal terpaksa menunggu sehingga minit ke-22 untuk menjaringkan gol pendahuluan menerusi Khairil Muhaimen yang menanduk masuk bola dari sepakan sudut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tersentak dengan gol pendahuluan Malaysia, Bangladesh cuba bangkit dan minit ke-88 skuad itu berjaya memecah kebuntuan menerusi sepakan penalti daripada Jahid Hasan Ameli untuk menyamakan kedudukan. Keputusan 1-1 kekal sehingga tamat perlawanan.

* * * * *

Selepas ini Malaysia bakal beraksi dalam saingan Piala AFF Suzuki 2012 bermula pada 26 November ini. Kesemua perlawanan dalam saingan ini akan disiarkan secara langsung menerusi saluran RTM TV1. Untuk info harga tiket, KLIK SINI. Apapun, selamat maju jaya HARIMAU MALAYA!!

Berikut merupakan video highlight Malaysia vs Bangladesh 20 November 2012.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.