Blogger Malaysia Akui Sudah Lucut Kerakyatan Hanya Kerana Isu K-Pop Di Shout! Award 2012 ?

http://speakerpecah.blogspot.com

Berita paanasss lagi menghangatkan di hujung minggu ini. Jumaat lalu telah berlangsungnya malam kemuncak Shout! Award 2012 yang diadakan di Surf Beach, Sunway Lagoon. Majlis itu juga telah dimeriahkan dengan kedatangan kumpulan K-Pop Korea yang diminati remaja masa kini iaitu Vixx dan Ne'ust. Dalam kemeriahan itu, ada juga sekelompok penonton yang hadir (K-Pop Haters) telahpun melemparkan kata cacian seperti 'booo' kepada kumpulan berkenaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tidak cukup dengan cacian itu, ada diantara penonton tersebut telah melemparkan sesuatu ke arah salah satu kumpulan berkenaan ketika mereka sedang membuat persembahan. Difahamkan, benda tersebut adalah kasut dan kepingan kertas.

http://speakerpecah.blogspot.com

Susulan berita kurang menyenangkan itu, ada diantara peminat-peminat K-Pop Malaysia melahirkan kekecewaan atas tindakan itu melalui laman sosial Facebook dan Twitter. Ada diantara mereka meminta maaf kepada kumpulan Vixx dan Ne'ust bagi pihak penonton berkenaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Lebih memeranjatkan lagi, hanya disebabkan isu itu, seorang peminat setia kumpulan ini yang juga seorang blogger di Malaysia mengaku dia telah melucutkan kerakyatannya sebagai warganegara Malaysia. Menurutnya lagi, dia telahpun berpindah ke Korea dan menjadi rakyat tetap di negara itu. Berikut 'kata-kata manis' blogger tersebut yang ditulis di dalam blog peribadi miliknya.

http://speakerpecah.blogspot.com

Hasil tinjauan kami di dalam blog miliknya, ternyata blogger tersebut amatlah taksub dengan muzik dan budaya K-Pop yang kini menjadi fenomena di seluruh dunia.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada artikel yang sama, blogger tersebut memberi cadangan kepada mana-mana pihak pengajur supaya melupakan hasrat untuk menjemput kumpulan/artis K-Pop untuk berkongsi pentas dengan artis Malaysia.

Pada pengakhiran artikel tersebut, dia sempat berjenaka (mungkin) bahawa dia datang dari Planet Matoki yang terletak di Korea. #L.O.L.zzzzzz

http://speakerpecah.blogspot.com

Berikut pula merupakan satu video klip yang memaparkan beberapa objek terbang ke udara ketika kumpulan Vixx membuat persembahan. - Twitter, Facebook & YouTube
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
 

* * * * *

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.