ASK 2012 - Afdlin Shauki Bikin Kaum Nyah Bengang Di Facebook ? (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

Pelbagai kontroversi dan kritikan telah dilemparkan ketika berlangsungnya malam kemuncak Anugerah Skrin 2012 (ASK 2012). Semalam kami sempat berkongsi artikel berkenaan dengan pelakon popular, Rosyam Noor yang didakwa memperlekehkan agama Islam semasa melakonkan watak Captain Hook bersama Erra Fazira. Kata-kata yang dikeluarkan oleh pelakon itu telah dicemuh pelbagai pihak terutama dari laman sosial Facebook dan Twitter.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tidak kurang dengan kontroversi, kali ini giliran seorang pengarah terkenal dengan filem Buli, Afdlin Shauki pula menarik perhatian ramai apabila dia didakwa cuba mempersenda seorang pemenang anugerah pada malam tersebut. Menerusi laman Twitter miliknya, Afdlin telah mengeluarkan kata-kata kurang enak kepada pemenang anugerah Drama Terbaik - Di Telapak Kaki Bonda (Filmscape Sdn Bhd). Antara kata-kata yang dikeluarkan ialah:

http://speakerpecah.blogspot.com


Kata-kata itu dikeluarkan oleh Afdlin selepas melihat wakil pemenang, Lim Pung Hui berpenampilan baju kebaya semasa menaiki pentas dan terus memberikan ucapan - terkejut. Mungkin bagi pandangan pertama pengarah itu mengandaikan Lim Pung Hui adalah seorang perempuan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bagaimanapun, ianya telah menimbulkan kemarahan beberapa golongan mak nyah yang menganggap bahawa Afdlin Shauki sengaja mahu mempersendakan mereka. Salah seorangnya yang memberi respon adalah Nurafiffy Amanda.

Ianya memaksa pengarah tersebut menghantar satu lagi posting di dalam Facebook miliknya seperti berikut.

http://speakerpecah.blogspot.com
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Berikut adalah pemenang yang dimaksudkan:

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.