Poster Cemar Kesucian Kaabah Di Mega Mall, Kuantan (2 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com

Satu poster yang jelas menghina kesucian Kaabah dan Islam telah diletakkan di ruang legar Mega Mall di Kuantan, Pahang. Poster ini menjadi perhatian ramai apabila ia memaparkan gambar Kaabah dan karekter labu untuk sambutan Halloween dengan caption "Raya Haji & Halloween 2012".
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Seperti yang sudah sedia maklum, perayaan Helloween ini sering disambut oleh penganut-penganut agama Kristian Katolik. Perkataan 'Helloween' ini juga diambil dari ahri perayaan agama Katolik yang bernama Hari Raya Orang Kudus (All Saints Holy Day) yang disambut setiap 1 November dan pernah dikenali sebagai All Hallows' Day yang merupakan singkatan dari All Hallowed Souls.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Dalam pada itu, menurut sumber yang kami rujuk ada juga sesetengah pihak mengeluarkan kenyataan yang mengaitkan perkara ini dengan politik. Memang tidak masuk akal. Apapun, perkara ini perlu dipandang serius oleh pihak-pihak yang berkenaan kerana ia bukan sahaja boleh mencetuskan kemarahan umat Islam di Malaysia malah di dunia. Wallahualam. Lihat gambar yang sebenar di bawah. - Amazingnara
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.