Kambing Miliki Kalimah 'Allah' Dijual RM627,000 (3 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com

Masih belum terlambat lagi bagi kami untuk mengucapkan salam Aidiladha kepada semua pembaca. Diharapkan perayaan Aidiladha pada kali ini lebih bermakna lebih-lebih lagi ia jatuh pada hari Jumaat, penghulu kepada segala hari bagi umat Islam. Dalam kemeriahan menyambut Aidiladha, bermacam-macam kejadian aneh berlaku. Itu mungkin salah satu kekuasaan Tuhan untuk ditunjukkan kepada makhluknya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Terbaru, seorang pengembala kambing dari Rajasthan, India yang mahu dikenali sebagai Islam Bhati, 37, menemui keajaiban yang jarang dilihat apabila salah seekor kambing miliknya mempunyai kalimah 'Allah' pada bahagian bulu badannya.

http://speakerpecah.blogspot.com

Lebih menakjubkan lagi, kambing berusia dua tahun itu turut mempunyai simbol bulan sabit dan juga bintang di sebelah kalimah 'Allah' tersebut. 
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bagi Islam Bhati, kambing tersebut adalah satu kurniaan Tuhan yang suci dalam menyambut perayaan Aidiladha baru-baru ini.

http://speakerpecah.blogspot.com
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Berikutan keajaiban kambing tersebut, orang ramai mula membuat penawaran untuk membeli kambing berkenaan dengan harga £30,600 (RM150,000) selepas Islam Bhati memaparkan iklan di internet. Namun, dia menolak kerana harga tersebut tidak mencapai dengan harga yang dia inginkan iaitu £128,000 (RM627,000). Bagaimanapun, sehingga sekarang tiada siapa yang tampil untuk membelinya secara tunai.


Menurutnya, jika kambing ini terjual, sebanyak 50 peratus daripada harga tersebut akan didermakan kepada rumah anak yatim da rumah kebajikan yang lain.


0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.