SPRM Panggil 8 Individu Kes Jual Perlawanan Skuad Terengganu

http://speakerpecah..blogspot.com


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak menolak kemungkinan akan memanggil beberapa pemain bola speak Terengganu bagi membantu siasatan berhubung dakwaan 'menjual perlawanan' ketika skuad itu menentang Kedah pada Perlawanan Keempat Piala Malaysia 1 September 2012 lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Bagaimanapun jika perlu, SPRM turut akan memanggil semula mereka yang telah diambil keterangan sebelum ini mahupun pemain lain bagi melengkapkan proses siasatan.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Menurut Pengarah SPRM Terengganu, Md Yusoff Md Zain, sehingga kini seramai lapan individu telah dipanggil termasuklah timbalan pengurus, jurulatih serta pemain bagi diambil keterangan mereka.

Sebelum ini, SPRM mengesahkan telah menjalankan siasatan berhubung dakwaan pemain ada Terengganu terlibat menjual perlawanan ketika skuad Penyu menentang Kedah pada 1 September lalu.

Antara mereka yang dipanggil untuk memberi keterangan termasuklah Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh dan penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli, beberapa pegawai PBSNT dan juga pemain Terengganu yang lain.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Kelmarin juga kami ada melaporkan SPRM gagal mencari bukti terhadap penjaga gol Terengganu, Sharbinee Allawee Ramli berhubung kes yang sama. Kegagalan itu jelas tidak mengejutkan Setiausaha PBSNT, Abdullah Salleh kerana baginya ia adalah satu kesilapan yang tidak disengajakan oleh penjaga gol itu.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.