KEPUTUSAN PENUH - Malaysia vs Vietnam 11 September 2012 (Video)

http://speakerpecah.blgospot.com

MALAYSIA 0-2 VIETNAM

Malam semalam telah berlangsungnya satu perlawanan persahabatan melibatkan skuad Malaysia vs Vietnam 11 September 2012 yang diadakan di Stadium Shah Alam. Pada perlawanan itu, kedua-dua pasukan menampilkan aksi yang menarik, tetapi ia berpihak kepada pasukan pelawat selepas berjaya menewaskan Harimau Malaya 2-0.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Pada babak pertama, kedua-dua pasukan mengamalkan corak permainan berhati-hati dan bola banyak berlegar di kawasan tengah padang. Bagaimanapun, Vietnam terpaksa menunggu 32 minit untuk mendahului perlawanan hasil jaringan daripada Lee Cong Vinh.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Bersambung pada babak kedua, pasukan pelawat tidak mengambil masa yang lama untuk memboloskan gawang skuad negara yang dikawal oleh penjaga gol Malaysia, Mohd Farizal Marlias, apabila Phan Thanh Hung berjaya menjaringkan gol kedua buat Vietnam pada minit ke-48. Keputusan 0-2 kekal sehingga tamat permainan. Selepas ini Harimau Malaya dikhabarkan bakal berdepan dengan skuad Kemboja dalam satu perlawanan persahabatan yang akan diadakan pada 2 Oktober 2012 di stadium yang sama. Berikut merupakan video highlight Malaysia vs Vietnam 11 September 2012.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.