Apple Lancar iPhone 5 Bercirikan Teknologi Terkini

http://speakerpecah.blgospot.com


Apple Inc. telah melancarkan telefon pintar terbaru mereka, iPhone 5, yang saiznya lebih kecil dan ringan sejumlah ciri-ciri terkini, tersenarai dalam kategori 4G, pada satu majlis yang pelancaran semalam. Produk terbaru ini 18 peratus lebih nipis dan 20 peratus ringan berbanding iPhone 4S sebelum ini. Produk ini dijangka akan berada di pasaran mulai 21 September 2012 ini.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Antara ciri-ciri yang ada pada iPhoen 5 ini ialah ia mempunyai skrin yang lebar iaitu paparannya sehingga empat inci berbanding 3.5 inci sebelum ini, dan beratnya pula 112 gram iaitu 20 peratus lebih ringan berbanding iPhone 4S. Kameranya pula berkuasa 8 mega piksel dan resolusinya 1136 x 640. Lebarnya 2.4 inci manakala tingginya 4.9 inci dan setebal 7.6 mm.

http://speakerpecah.blgospot.com

Selain itu, iPhone 5 menggunakan pemproses A6 yang lebih baik, memiliki kuasa pemproses dua kali lebih pantas berbanding komponen sebelum ini dan disertakan penghubung 4G lTE sesuai dnegan platform 4G. Ia boleh mengendalikan foto, muzik dan pelbagai aplikasi lain dengan cepat.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Selain daripada itu, Apple dilaporkan telah memperbaiki jangka hayat baeri dan menyediakan ciri-ciri kamera yang lebih baik. Difahamkan, iPhone 5 juga mempunyai tiga mikrofon selain boleh diperoleh dalam warna putih dan hitam.
sila lawat http://speakerpecah.blgospot.com
Di Amerika Syarikat (AS), iPhone dijual pada harga AS$199, AS$299 dan AS$399 masing-masing bagi model 16GB, 32GM dan 64GB.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.