Talian Nur 15999 Percuma Di Sekolah Dilancarkan

http://speakerpecah.blogspot.com


Perkhidmatan talian bantuan terbaru, Talian Nur 15999 Percuma di Sekolah Peringkat Kebangsaan telah dilancarkan di Sabah bagi membantu menyelesaikan pelbagai masalah keselamatan kanak-kanak dan krisis sosial dalam kalangan remaja sekolah terutam di kawasan pedalaman.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman menyempurnakan pelancaran kemudahan terbaru yang diperkenalkan oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat melibatkan telefon awam yang terletak atau berhampiran sekolah rendah dan menengah selain mudah digunakan oleh kanak-kanak serta golongan remaja.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Talian ini merupakan pusat panggilan bersepadu yang bertanggungjawab terhadap pertanyaan, aduan dan permohonan berkaitan kebajikan dan sosial selain beroperasi 24 jam setiap hari sepanjang tahun.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Perkhidmatan itu juga merupakan inisiatif terbaru kementerian untuk meningkatkan akses kanak-kanak di talian itu bagi membantu menangani isu dan krisis yang dihadapi seperti penderaan, buli, pengabaian, keganasan rumah tangga, lari dari rumah dan permasalahan sosial dan seksual remaja.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.