Strangers - Filem Pendek Raya Petronas 2012 (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com


Seperti tahun-tahun yang sebelumnya, Petronas tampil dengan iklan raya yang kreatif lagi menyentuh hati disebalik mesej-mesej yang disampaikan. Pada tahun 2012 ini, Petronas sekali lagi mengorak langkah kehadapan dengan membuat sebuah filem pendek yang menampilkan pelakon Redza Minhat.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
SINOPSIS:
Filem pendek ini mengisahkan Erman, seorang jurutera Petronas yang ditempatkan di Asia Tengah, cuba untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan jauh dari kampung halaman, apabila jalan hidupnya menemukan dia dengan seorang kanak-kanak lelaki tempatan, Jeyhun. Erman dan Jeyhun mulanya tidak mengenali antara satu sama lain, setiap langkah membawa mereka lebih dekat untuk mengenali potensi diri mereka yang sebenar, dan membawa perubahan pada orang di sekeliling mereka. Ianya cerita mengenai perjalanan seorang lelaki untuk mengenali dirinya sendiri dan eksplorasi makna sebenar kehidupan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Filem pendek raya Petronas yang lepas banyak berkisar kepada cerita-cerita di Malaysia, tetapi kali ini ia memfokuskan kepada cerita yang lebih besar–peranan yang dimainkan oleh Petronas di negara-negara tempat ia beroperasi. Berikut merupakan filem pendek daripada Petronas yang berjudul 'Strangers'.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Sumber: Beautifulnara

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.