Paderi Gay Rakyat Malaysia Anjur Majlis Resepsi Di Kuala Lumpur (2 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com


Seorang paderi gay rakyat Malaysia yang berkahwin secara songsang di New York pada tahun lalu, telah mengadakan majlis resepsi di Kuala Lumpur, kelmarin.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Paderi gay itu yang dikenali sebagai Ngeo Boon Lin dan pasangannya, Phineas Newborn III dilaporkan memenuhi janji mereka untuk mengadakan majlis tersebut di tempat kelahirannya di negara ini.

Menurut sumber, kira-kira 200 tetamu termasuk sekumpulan media berbahasa Cina menghadiri majlis tertutup itu yang diadakan di sebuah restoran makanan Cina, di sini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Boon Lin yang berketurunan Cina dan menetap di Amerika Syarikat (AS) sejak 1998 dikritik pegawai dan pemimpin agama dari Malaysia apabila dia mengahwini Newborn yang merupakan seorang produser muzikal Broadway pada Ogos tahun lalu.

http://speakerpecah.blogspot.com


Boon Lin berkata, penganjuran majlis tersebut merupakan haknya untuk berkongsi kegembiraan dengan orang yang disayanginya di sini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
”Kerajaan dan pemimpin agama konservatif boleh membuat bising tetapi mereka tidak dijemput di sini.

”Saya sedar mengenai perkara sensitif di sini. Saya tidak mendesak perkahwinan gay dibenarkan di Malaysia,” katanya

Para jemputan ke majlis resepsi tersebut dibawa ke sebuah restoran makanan Cina di Kuala Lumpur itu dan menerima bungkusan coklat serta nota dalam bahasa Cina bermaksud 'Tuhan sayang gay'.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Dua tetamu majlis tersebut mendendangkan lagu popular Endless Love nyanyian Lionel Richie dan Diana Ross manakala seorang penghibur transgender memuji tindakan Boon Lin

3 komen:

  1. lawan pedang!!!!!!

    ReplyDelete
  2. mcmana tau yg dia ni paderi?.. penulis jangan suka-suka tulis tanpa bukti sahih.. paderi dalam agama Kristian mana boleh kahwin..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.