Erti Kemerdekaan Bagi Ustaz Azhar Idrus (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com


Hari ini genap Malaysia menyambut 'Hari Kemerdekaan' yang ke-55 dengan tema '1Malaysia: Janji Ditepati'. Dalam keriangan menyambutnya, pernahkah kita terfikir, sudahkah Malaysia ini merdeka 100 peratus ? Mungkin ada yang mengatakan Malaysia sudah merdeka (bebas) dari penjajahan kuasa asing. Itu hanya pandangan kita sahaja. Tetapi perkara yang tersirat mengenai perkataan 'merdeka' itu kita belum kita capai sepenuhnya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Di bawah kami ada kongsikan sebuah video berdurasi 2 minit 24 saat yang memaparkan seorang penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) berkongsi ilmu mengenai erti sebenar 'merdeka' dari sudut perspektif Islam. Menurutnya, Malaysia memang sudah merdeka, tetapi hanya 'merdeka' jasmani, namun dari segi rohani pula belum tercapai lagi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Rohani bagi kami ianya berkaitan dengan akhlak, akidah dan seumpamanya yang masih belum dikuasai semua. Malaysia masih belum merdeka dan kini masih 'dijajah' secara halus. Bermaksud rakyat Malaysia kini hanyut dengan anasir-anasir luar yang dibawa masuk dan diamalkan di negara ini.

Kemerdekaan sebenar adalah:
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Jadi, kemerdekaan yang sebenarnya kita balik kepada HAMBA ALLAH" - UAI*Entri ini tiada kena mengena dengan isu politik atau sebagainya. Sekadar perkongsian daripada admin.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.