Budak Terima 38 Jahitan Pada Muka Selepas Tin Minuman 'Meletup' Di China

http://speakerpecah.blogspot.com


Seorang kanak-kanak di China terpaksa menerima 38 jahitan di mukanya selepas tin minuman Coca-cola yang dibekukan di dalam peti sejuk meletup di bahagian muka sejurus mangsa membuka penutupnya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kejadian itu berlaku pada 25 Ogos lalu selepas mangsa mengambil air tin berkharbonat itu di peti sejuk untuk dimimum. Ketika kejadian, mangsa tidak mengesyaki apa-apa berlaku, namun sejurus mangsa membuka penutup tin minuman tersebut, ianya secara tiba-tiba 'meletup' dan mengakibatkan serpihan aluminium daripada tin itu terbang pada mukanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com


Mangsa dikejarkan ke hospital dan menerima 31 jahitan di bahagian pipi kiri dan 7 jahitan di dalam mulutnya. Sementara itu, ibu mangsa sempat memberi nasihat kepada orang ramai supaya membuang tabiat meminum air berkharbonat yang dibekukan di dalam peti sejuk.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut sumber, tin minuman itu meletup disebabkan air gas menjadi beku (pepejal) dan mengakibatkan karbon dioksia di dalamnya membuat tekanan keluar. Difahamkan, sekiranya air berkharbonat seperti dibekukan terlalu lama, ianya akan meletup dengan cepat.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.