Sinopsis & Movie Trailer Filem 29 Februari (Video)


Untuk makluman semua, filem ini merupakan Filem Stereoscopic 3D pertama di Malaysia yang diarahkan oleh Edry Abdul Halim. Filem yang mengisahkan perjalanan hidup Budi yang lahir pada 29 Februari 1896 ini bakal menerjah ke pawagam seluruh Malaysia pada 30 Ogos 2012.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
SINOPSIS:
Mengisahkan kehidupan Budi yang dilahirkan pada 29 Februari 1896 dan hanya dimakan usia 4 tahun sekali. Keadaan fizikalnya yang kelihatan terbantut menyebabkan masyarakat menganggap ‘kecacatan’ itu sebagai suatu sumpahan, sedangkan ianya suatu anugerah bagi Budi untuk melalui era transformasi Tanah Melayu, Malaya dan akihirnya Malaysia yang bebas merdeka. dia diuji sekali lagi apabila dipisahkan dari ibu dan bapanya ketika peperangan zaman Jepun.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Masa seolah tidak berganjak buat Budi, dan akibatnya sentiasa menyaksikan kehilangan orang tersayang.. Beliau diasuh di sebuah rumah bakti bersama sahabat baiknya Razak, yang cacat penglihatan Budi melalui perjalanan hidup berlatarbelakangkan detik-detik bersejarah Negara dan mula mengenali erti kebahagiaan apabila berkenalan dengan Lily.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Walaubagaimanapun, kisah percintaan Budi dan Lily melalui pelbagai cabaran dan dilarang oleh keluarga Lily. Apakah satu-satunya cinta Budi akan kekal abadi, seiring dengan hayatnya yang seolah tidak berpenghujung?

BARISAN PELAKON FILEM 29 FEBRUARI
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Remy Ishak
Jojo Goh
Izzue Islam
Fizz Fairuz
Muniff Isa
Chew Kin Wah
Margaret Gan
Ramli Hassan
Dian P. Ramlee
Namron
Adleena Nordin
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
#MOVIE TRAILERSumber: Syuhadah Salleh

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.