KEPUTUSAN PENUH: Kelantan vs QPR 21 Julai 2012 (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

KELANTAN 0-5 QPR

Malam semalam telah berlangsungnya perlawanan yang melibatkan Juara Liga Super 2012, Kelantan menentang pasukan EPL, Queens Park Rangers (QPR) dalam satu perlawanan persahabatan yang diadakan di Stadium Shah Alam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Catatan keputusan yang sama sewaktu pasukan QPR menewaskan Sabah, diadaptasi dengan menewaskan Kelantan dengan jaringan gol 5-0 dalam satu perlawanan persahabatan yang berlangsung di Stadium Shah Alam, semalam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pasukan pelawat tidak mengambil masa yang lama setelah Shaun Wright Philips berjaya menjaringkan gol pertama untuk menewaskan penjaga gol The Red Warriors, Mohd Shahrizan Ismail pada minit ke-17.

Bersambung pada babak kedua pula, QPR mula menunjukkan aksi sebenar mereka dengan menambah 4 lagi jaringan hasil sentuhan daripada Michael Harriman (52'), Jamie Mackie (73'), Bobby Zamora (81') dan Shaun Wright Philips (90'+1').
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Peluang Kelantan untuk mencari gol pertama menerusi percubaan Norshahrul Idlam Talaha dari luar kotak penalti tidak kesampaian apabila ditepis oleh penjaga gol Robert Green pada minit ke-21.

Selepas ini QPR akan menamatkan sesi Jelajah Asia mereka dengan menentang Persebaya Surabaya di Stadium Gelora Bung Tomo di Surabaya, Indonesia, Isnin ini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Berikut merupakan video gol Kelantan vs QPR 21 Julai 2012.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.