WTF - Orang Melayu Mengaku Makan Babi (Video)

PERINGATAN: ARTIKEL INI BUKAN NAK MENJATUHKAN MARUAH BANGSA MELAYU DAN BANGSA LAIN

http://speakerpecah.blogspot.com

MEMALUKAN!

Satu video klip yang dikatakan menghina Islam dan merendahkan martabat bangsa Melayu telah tersebar di laman YouTube sejak beberapa hari yang lalu. Video bertajuk "Melayu Makan Babi Di Pulau Pinang" ini memaparkan seorang lelaki tua 'berceramah' di depan khalayak ramai dan bercakap mengenai isu perpaduan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com

Dalam video berdurasi 3 minit ini juga, dia sempat menjelaskan sepotong ayat al-Quran dalam perpaduan kaum. Namun, 'ceramahnya' itu menjadi kecoh seketika apabila seorang anak Melayu membangkang kata-kata yang dikeluarkan oleh lelaki berkenaan yang mengatakan "Aku orang Melayu.. Aku makan babi..." dan "Tak makan babi tak ada akal....". WTF!


Berdasarkan komen-komen yang ditulis pengunjung di laman YouTube berkenaan, mereka berpendapat lelaki ini 'berceramah' ketika sedang mabuk.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Video ini telah ditonton sebanyak 35,000 kali dan mendapat "32 Likes" dan "92 Dislikes".

4 komen:

 1. orang tua mereng...muka pun mcm babi...

  ReplyDelete
 2. atuk sapa la ni =='

  ReplyDelete
 3. Cina, India, Melayu ada yang tak makan daging ayam, babi dan lembu. Ada sesetengah yang makan. Saya lihat dengat mata sendiri. Menafi sesuatu tanpa asas itu kurang matang.

  ReplyDelete
 4. ORANG MELAYU ADALAH ISLAM DAN MENGAKU MELAYU MRK ISLAM DAN WAJIB IKUT SYARIAT ISLAM ..HARAM MAKAN DAGING BABI..sma dgn suku ACEH,MELAYU,MINANG KABAU,BETAWI...JANGAN MENGAKU ANAK MELAYU KALAU BUKAN ISLAM ATAU JANGAN MENGAKU ORANG MINANG KALAU BUKAN ISLAM>>DAN JUGA SAMA DI BETAWI JANGAN MENGAKU ORANG BETAWI KALAU BUKAN ISLAM

  ReplyDelete

Powered by Blogger.