Pelajar Tingkatan 6, Matrikulasi Boleh Mohon Tangguh PLKN

http://speakerpecah.blogspot.com


Bakal pelatih Program Latihan Kdimat Negara (PLKN) yang akan meneruskan pengajian di tingkatan enam atau program matrikulasi bermula Mei depan boleh memohon penangguhan bagi mengikuti PLKN Kumpulan 2 Siri 9/2012.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, bakal pelatih berkenaan bagaimanapun perlu mengisi borang permohonan yang boleh diperolehi di kaunter khidmat pelanggan JLKN atau memuat turun dari laman web rasmi JLKN yang beralamat www.khidmatnegara.gov.my.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Beliau berkata, setelah borang tersebut dilengkapkan, ia hendaklah dikepil bersama surat tawaran kemasukan ke tingkatan enam atau program matrikulasi sebelum dihantar ke Cawangan Pengecualian dan Penangguhan, Bahagian Pengurusan Pelatih, JLKN.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Penangguhan sehingga tamat tempoh pengajian akan diberikan kepada pemohon. Bagi mereka yang akan menyambung pengajian selepas tamat tempoh penangguhan tersebut, mereka perlulah mengisi Borang Permohonan Pembaharuan Penangguhan melalui proses yang sama," katanya

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.