Nazmi Faiz Bakal Ke Cardiff City Selama Setahun

http://speakerpecah.blogspot.com


Pemain muda negara, Nazmi Faiz Mansor bakal mengembangkan bakatnya untuk beraksi bersama pasukan simpanan Cardiff City selama setahun.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bakat pemain Harimau Muda itu mula menyerlah dalam saingan kelayakan Olimpik, Sukan SEA, Liga Singapura (S-League) dan yang terbaru bakatnya mendapat perhatian umum selepas berjaya menjaringkan gol hebat ketika skuad Olimpik negara menentang Bahrain Februari lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Jurulatih Harimau Muda, Ong Kim Swee sangat mengenali kebolehan anak buahnya itu tetapi berharap bakat Nazmi dapat diasah ladi di Eropah.

"Nazmi mempunyai bakat yang jarang kita lihat. Bakatnya semula jadi dengan pengelihatan yang baik untuk membuat hantaran dan juga keupayaan teknikal yang kuat. Dia perlu ke luar negara untuk beraksi di tahap yang lebih tinggi untuk mengembangkan bakatnya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Untuk ke arah itu, kami akan bertemu dengan wakil dari Cardiff City pada minggu ini untuk memuktamadkan beberapa perkara untuk Nazmi beraksi dengan pasukan simpanan mereka.

"Tetapi kami terutama sekali mesti tahu bila dia boleh kembali ke Malaysia untuk menduduki peperiksaan dan jika mereka boleh melepaskannya itu tugas bersama skuad kebangsaan." katanya pada akhbar Singapura, Today.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Cardiff City yang sebelum ini pernah menawarkan sesi percubaan kepada Safee Sali dan Shafiq Rahim tetapi situasi Nazmi sedikit berbeza di mana dia dicadangkan untuk bermain bersama pasukan simpanan.

Untuk makluman, Nazmi Faiz telah beraksi dalam lapan perlawanan Liga Singapura dan menjaringkan dua gol peribadi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Sejujurnya saya terkejut ada orang Singapura berpendapat bahawa saya pemain yang luar biasa.

"Saya berbangga tetapi tiada tekanan dan masih banyak yang perlu dicapai. Impian saya adalah untuk bermain di Eropah dan beraksi seperti idola saya, Xavi Hernandez." katanya lagi.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.