Maxis Lancar 'Maxis eBooks' Pertama Di Malaysia

http://speakerpecah.blogspot.com


Syarikat telekomunikasi bersepadu Malaysia, Maxis Bhd (Maxis) telah melancarkan Maxis eBooks yang merupakan perkhidmatan buku digital yang pertama di rantau ini kepada pelanggannya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Naib Presiden dan ketua Produk Peranti, inovasinya, T. Kugan berkata, melalui perkhidmatan itu, pelanggan mempunyai akses lebih 300,000 judul buku tempatan dan antarabangsa meneruis 40 kategori.

Katanya lagi, daripada jumlah judul buku yang disediakan, 20 peratus adalah karya tempatan, manakala baki 80 peratus lagi melibatkan bahan bacaan antarabangsa.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
“Sebanyak 31 peratus pengguna peranti dipintar dan ia lebih memudahkan mereka mendapatkan Maxis eBooks menerusi penggunaan sistem operasi Apple dan Andriod seperti iPad serta Samsung Galaxy Tab.

“Pelanggan boleh memuat turun buku digital pada harga serendah RM8 hingga RM99 dalam pelbagai bahasa seperti Malaysia, Inggeris, Cina dan Antarabangsa. Malah, 70 peratus daripada harga tersebut akan diagihkan semula kepada penerbit berkenaan,” katanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut sumber, pelanggan boleh memuat turun eBooks percuma terdiri daripada pelbagai judul tanpa sebarang caj data sehingga 31 Mei 2012 bagi mereka yang memuat turun buku menggunakan rangkaian 3G Maxis.

Difahamkan, perkhidmatan itu juga membolehkan pelanggan 'membina' perpustakaan sendiri mengikut judul kegemaran dan mempunyai pelbagai keistimewaan lain seperti kamus, bookmarks dan fungsi nota.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.