KEPUTUSAN PENUH: Harimau Muda A vs Woodlands Wellington FC 15 April 2012

http://speakerpecah.blogspot.com

HARIMAU MUDA A 2-1 W. WELLINGTON FC

Semalam telah berlangsungnya perlawanan di antara Harimau Muda A vs Woodlands Wellington FC dalam saingan Liga Singapura (S-League) 15 April 2012. Harimau Muda A yang sebelum ini kecewa selepas rekod tanpa kalah mereka dileburkan oleh Home United FC berjaya mengalahkan tuan rumah 2-1 di Stadium Yishun, Singapura.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Difahamkan, kesemua gol yang dapat dijaringkan dalam perlawanan ini adalah daripada sepakan penalti. Gol pertama dijaringkan oleh Moon Soon Ho pada minit ke-23 untuk memastikan W.W. FC di depan. Namun Harimau Muda tidak berjaya menjaringkan gol penyamaan selepas keputusan itu kekal sehingga tamat separuh masa pertama.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tersentak dengan gol pendahuluan lawan, Hariamu Muda A tampak berkeyakinan pada babak kedua perlawanan apabila Gary Steven Robbat berjaya menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-58 sebelum Affizie Faisal berjaya menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-70. Keputusan 2-1 kekal sehingga tamat permainan dengan kemenangan memihak kepada Harimau Muda A sekali gus melonjak tangga ke-4 liga. Selepas ini Harimau Muda A akan turun menentang Balestier Khalsa FC di Stadium Toa Payoh pada 20 April 2012.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.