KEPUTUSAN PENUH: Arema Indonesia vs Kelantan 10 April 2012 (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

AREMA INDONESIA 1-3 KELANTAN

Berbekalkan 3 gol sebelum ini, nampaknya ia masih belum cukup untuk Kelantan membelasah Arema Indonesia dalam perlawanan Piala AFC 2012 bagi Kumpulan H yang berlangsung di Stadium Gijayana, Indonesia. Kelantan yang menurunkan Mohamad Ghaddar sekali lagi nampaknya membuahkan hasil apabila pemain itu berjaya meledakkan 2 gol peribadinya sementara satu gol lagi hasil jaringan daripada Mohamad Zamri Ramli.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada separuh masa pertama perlawanan dilihat lebih seimbang selepas kedua-dua pasukan cuba membuat serangan berbahaya untuk mencari gol pendahuluan. Namun, gol pendahuluan tersebut memihak kepada Kelantan terlebih dahulu hasil sepakan penalti daripada Mohamad Ghaddar selepas pemain itu dijatuhkan pemain lawan di dalam kotak penalti. Gol penyamaan muncul hasil jaringan daripada kapten pasukan, Legimin Raharjo untuk skuadnya pada minit ke-28.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bersambung pada babak kedua, Kelantan terus mengasak ke kubu lawan dan ia membuahkan hasil selepas Mohamad Ghaddar sekali lagi menjaringkan gol kedua selepas membuat jaringan solo pada minit ke-59 perlawanan. Namun gol tersebut masih belum cukup untuk Kelantan, selepas Mohamad Zamri berjaya menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-86. Kedudukan 1-3 kekal sehingga tamat perlawanan dengan kemenangan memihak kepada Kelantan. Berikut merupakan video gol Arema Indonesia vs Kelantan.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.