Kanak-Kanak 10 Tahun Lahir Bayi Selepas 39 Minggu Hamil

http://speakerpecah.blogspot.com

BOGOTA - Berita paling menggemparkan di negara Colombia apabila seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun telah menjadi ibu kepada bayi perempuan seberat 2.3 kilogram.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Difahamkan, kanak-kanak perempuan yang tinggal di Semenanjung La Guajira, utara Colombia itu terpaksa dikejarkan ke hospital selepas mengadu sakit perut kerana kontraksi dan terpaksa menjalani proses kelahiran secara pembedahan Caesarean.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut doktor di hospital itu, kanak-kanak berkenaan tiba dihospital dalam keadaan pendarahan serta meraung kesakitan kerana kontraksi yang dialaminya, malah usia kandungannya pula mencecah 39 minggu berbanding kandungan normal iaitu 38 minggu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut sumber, pihak polis mungkin boleh mendakwa ibu bapa kanak-kanak berkenaan kerana membenarkan seks bawah umur, namun kaum Wayuu di sana diberi beberapa perlindungan membenarkan mereka mengekalkan kedaultan dan warisan budaya tertentu termasuk melahirkan anak pada usia muda.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Sementara itu, masyarakat di situ masih berdiam diri daripada mendedahkan identiti si bapa bayi berkenaan walaupun akhbar-akhbar Colombia mengeluarkan spekulasi bahawa suspek merupakan seorang remaja lelaki berusia 15 tahun, selain percaya seorang lelaki dewasa 30-an.Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.