Guna 'Pakar' Photoshop Untuk Palsukan Gambar Kahwin (2 Gambar)

http://speakerpecah.blogspot.com

Di China, kebanyakan pasangan pengantin akan mengambil gambar perkahwinan mereka sebelum menjelang hari perkahwinan yang sebenar. Dek kerana kos untuk mengambil gambar bergitu tinggi, sesetengah daripada pasangan tersebut terpaksa mencari idea untuk berjimat cermat. Oleh itu, pasangan tersebut akan mendapatkan bantuan khas daripada agensi-agensi yang pakar dalam perisian Photoshop. Agensi tersebut akan memanipulasikan gambar bakal pengantin daripada telefon bimbit. Dengan bantuan perisian Photoshop, gambar daripada telefon tersebut akan ditambah dengan pakaian pengantin, bunga dan backgroundnya pula adalah pemandangan di sebuah pulau.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Difahamkan, kos untuk mengambil gambar pengantin di studio kira-kira $950 (RM3,000), namun bagi mereka yang ingin mendapatkan perkhimatan perisian Photoshop, mereka hanya perlu membayar $50 (RM153) sahaja untuk memalsukan gambar tersebut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Salah seorang pengantin, He Wen berkata, dia berpuas hati dengan perkhidmatan itu setelah diperkenalkan oleh rakannya. Dia telah menghantar gambar bersamanya tunang pada agensi terbabit dan hasilnya memuaskan dan dia merasakan ia adalah satu perkhitmatan yang paling baik dan murah berbanding dibuat dalam studio.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
http://speakerpecah.blogspot.com
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bagi kami, pasangan pengantin ini telah tersalah pilih agensi yang kononnya pakar dalam perisian Photoshop kerana apabila dilihat pada hasil gambar yang telah dimanupulasi itu, ia seakan-akan diedit oleh pakar tahap beginner dan bukannya profesional. FAIL!

1 komen:

  1. kalau buat kat Malaysia ni lingkup niaga

    ReplyDelete

Powered by Blogger.