Anonymous Rancang Lebih Serangan Ke Atas Laman Web Kerajaan China (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com


SHANGHAI - Kumpulan penggodam antarabangsa, Anonymous merancang untuk melancarkan lebih 'serangan siber' ke atas halaman web Kerajaan China dalam usaha untuk mendedahkan amalan rasuah dan melobi bagi hak kemanusiaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Minggu lalu, Anonymous sempat menggodam beberapa halaman web Kerajaan China.

Difahamkan, kumpulan itu menggunakan akaun Twitter 'Anonymous China' untuk memaklumkan mengenai serangan, menghantar pautan ke fail data yang mengandungi kata laluan dan maklumat perbadi lain dari halaman web yang digodam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
“Mula-mula kami mahu memberi amaran kepada Kerajaan China bahawa kami tidak takut dan kami akan menunjukkan kebenaran dan berjuang untuk keadilan,” kata penggodam Anonymours ‘f0ws3r’.

Bagaimanapun, penggodam terbabit yang enggan memberi sebarang maklumat peribadi dihubungi melalui halaman Twitter Anonymous China. F0ws3r berkata, kumpulan penggodam itu merancang untuk melakukan serangan lebih serius terhadap laman web China.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
“Ya, kami merancang lebih banyak serangan, beberapa kali dalam satu masa,” kata f0ws3r, sambil menambah rancangan itu untuk melumpuhkan ‘Great Firewall of China.’

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.