Tanam Ganja Dalam Bilik Tidur Untuk Biayai Besar Payu Dara


BRISTOL - Seorang ibu kepada dua anak, ditangkap selepas menjadikan bilik tidurnya sebagai 'kebun ganja' untuk membiayai pembedahan payu daranya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kirsty Harley, 23, membenarkan pengedar dadak 'membuka' kilang dadah di rumahnya selepas dijanjikan bayaran 8,000 pound (RM39.276) untuk membiayai pembdeahan itu.

Bagaimanapun, Kirsty ditahan selepas polis menyerbu rumahnya di Bristol dan menemui 32 pokok yang ditanam di situ.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Mahkamah di Bristol semalam mendengar pengakuan Kirsty bahawa dia dijanjikan wang oleh pengedar dadah sekiranya dibenarkan menanam pokok ganja yang boleh menghasilkan dadah bernilai RM78,573 itu.

Kirsty yang menyiram pokok ganja itu sekali sekala, turut mengaku menghasilkan ganja.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pendakwa raya, May Li memberitahu mahkamah: “Dalam soal siasat dengan polis, Kirsty mengaku dijanjikan RM39,276 sekiranya membenarkan pokok ganja ditanam di bilik tidurnya. Pada mulanya dia menolak tetapi akhirnya menerima tawaran itu.

“Katanya dia tidak sukakan tubuhnya dan mahu membesarkan payu dara.”
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Difahamkan, Kirsty pernah melakukan kesalah sebelum ini iaitu pernah diberi amaran kerana berkelakuan buruk ketika berusia 16 tahun.

Peguam Kirsty, Dianne Heys berkata, anak guamnya itu seorang yang tidak matang dan mengalami kemurungan, malahan Kirsty didesak untuk melakukan kesalahan itu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Dianne berkata: “Dia menyiram pokok ganja hanya sebanyak dua kali saja dan jelas dia melakukannya kerana terpaksa.”

Kirsty dijatuhkan hukuman selama 18 bulan kerja kemasyarakat dan diletakkan di bawah pengawasan polis selama setahun.Sumber: myMetro

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.