Rakaman Doktor Tunjuk Hebat Ferrari Di YouTube Bawa Padah (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

TOKYO -  Gara-gara mahu menunjukkan 'kehebatan' Ferrari 458 Italia yang berharga sekitar RM800,000, seorang doktor di Jepun berhadapan dengan kontroversi apabila rakaman semasa dia memandu laju kereta mewah itu, yang dimuat-naik di YouTube, mencetuskan kemarahan orang ramai.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Doktor terbabit kini berhadapan dengan tuduhan memandu melebihi had yang ditetapkan di kawasan larangan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Rakaman YouTube yang menunjukkan dia memandu pada kelajuan 124 km/j (77mph) d zon yang hanya membernarkan 40km/j (25mph).

Pengguna YouTube yang marah dengan sikap doktor berusia 50 tahun, dari Okawa ini, membuat laporan polis.

Laporan media tempatan di Jepun mengatakan, doktor terbabit hanya mahu orang ramai mengetahui kehebatan sebuah kereta Ferrari.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Klip video yang berdurasi 6 minit 16 saat dengan tajuk 'Ferrari 458 Italia Drive in Japan 2011' dirakamkan menggunakan kamera yang dipasang di tempat duduk belakang.

Rakaman pada pagi 24 April 2011 menunjukkan kereta itu meninggalkan tempat letak kereta di bawah tanah dan kemudian menggunakan lebuh raya dan melalui jalan di tepi pantai.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Laporan BBC menyebut, seramai 84 orang memberi isyarat tidak menyukai klip video berkenaan berbanding 19 orang yang berpendapat sebaliknya.

Difahamkan, pihak polis memulakan siasatan sebaik mendapat aduan orang ramai pada Mei tahun lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pemandu yang telah dikenal pasti itu boleh dikenakan hukuman penjara enam bulan atau denda sekitar RM3,600 jika disabit kesalahan.
0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.