Masih Hidup Walaupun Penukul Besi Lekat Di Dahi

http://speakerpecah.blogspot.com

NANNING - Seorang tukang rumah di China terselamat daripada maut walaupun sebatang penukul besi masih melekat di dahinya selepas dia dipercayai terjatuh dari ketinggian tiga meter di tempat kerjanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bahagian belakang penukul besi itu dilihat mengenai dahi di bahagian atas mata mangsa, Yuan Dongjiang ketika dia sedang sibuk menanggalkan bumbung disebuah gudang di Nanning, wilayah Gunagxi China, baru-baru ini.

Pekerja yang berusia dalam lingkungan 40-an itu bagaimanapun masih berada dalam keadaan sedar dan dapat bercakap apabila tiba di sebuah hospital, di sini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Keputusan pemeriksaan X-ray menunjukkan penukul besi berkenaan menembusi dahi mangsa.

Dongjiang bagaimanapun bernasib baik kerana matanya tidak mengalami sebarang kecederaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Doktor kemudiannya berjaya menanggalkan penukul besi berkenaan dan Dongjiang kini berada dalam keadaan stabil dan semakin sembuh di hospital berkenaan.

Sumber: Suarapeople

2 komen:

  1. beritanya sih menarik, cuma gaya bahasanya si malaysial ini aneh & jadinya lucu... palu jadi penukul, korban jadi mangsa dll. .... hwaaaaahahahahakwkwkwkwkwkwkkkkk..malaysia ancur!!!!

    ReplyDelete
  2. Lain negara lain pengertiannya. Jika anda rakyat Malaysia, anda juga akan berasa 'lucu' mendengar perkataan 'palu'. :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.