Keputusan STPM Diumumkan Rabu Depan


KUALA LUMPUR -  Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2011 akan diumumkan Rabu depan (7 Mac 2012).
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) dalam satu kenyataan di sini hari ini (Khamis), berkata, calon-calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing mulai jam 12 tengah hari, manakala calon persendirian akan memperolehnya melalui pos.

Difahamkan, calon-calon juga boleh menyemak keputusan mereka melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip STPM<jarak>No. Kad Pengenalan dan hantar ke 15888.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut MPM, keputusan juga boleh diperoleh dengan melayari laman web MPM di http://www.mpm.edu.my mulai jam 12 tengah hari pada tarikh yang sama.

Satu sidang media mengenai analisis keputusan peperiksaan akan diadakan pada tarikh yang sama pada jam 12 tengah hari di Dewan Besar, MPM, Bandar Baru Selayang, Batu Caves, Selangor.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut laporan, tahun lepas seramai 50,602 calon menduduki peperiksaan STPM. Daripada jumalah itu, 46817 orang adalah calon sekolah kerajaan, 1,266 calon sekolah swasta dan selebihnya calon persendirian.
Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.