iPad 3 Dilancarkan Secara Rasmi (5 Gambar)Apple iPad 3 secara rasmi telah dilancarkan malam oleh Apple Inc di San Francisco, Amerika Syarikat dan dilihat tablet terbaru ini lebih tebal dan berat namun paparan skrin lebih jelas berbanding skrin televisyen definisi tinggi (HDTV), malam pemprosesan lebih laju.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketua Pegawai eksekutif Appe, Tim Cook, ketika melancarkan iPad terbaru itu berkata: "Kami membawanya ke satu tahap baru dan mendefinisikan semula kategori yang diwujudkan oleh Apple menerusi iPad asal.”

iPad 3 dijana oleh cip baru dengan empat core pemprosesan bagi menghasilkan grafik lebih lancar.

Tablet terbaru Apple ini mempunyai ketebalan 9.4 milimeter berbanding 8.8 milimeter (iPad 2) dengan berat 0.64 kilogram berbanding 0.6 kilogram (iPad 2). Ia juga mempunyai kamera 5 mega piksel di bahagian belakang tablet seperti kamera pada iPhone 4S.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ciri-ciri istimewa lain bagi iPad baru ialah dictation yang membolehkan pengguna membuka aplikasi dengan hanya menggunakan arahan suara. Ia boleh diakses melalui papan kekunci sesentuh iPad selain boleh juga digunakan dengan aplikasi lain seperti mengemas kini status laman Facebook atau Twitter.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Diperkenalkan pada harga sama dengan versi sebelumnya, iPad baru itu bakal berada di pasaran di Amerika Syarikat, Kanada, Britain, Perancis, Jerman, Switzerland dan Jepun bermula 16 Mac ini sebelum diedarkan ke 25 negara lain.

Speksifikasi iPad 3
Paparan: Paparan Retina (2048×1536 resolusi)
Video: Rakaman video Definisi Tinggi 1080p resolusi
Internet: 4G LTE (Long Term Evolution)
Pemprosesan: a5X grafik quad-core
Ketebalan: 9.4mm
Berat: 0.64 kilogram
Ketahanan bateri: 10 jam penggunaan biasa dan 9 jam dengan penggunaan 4G
Warna: Hitam dan putih
Harga: AS$499, AS$599 dan AS$699 (Wi-Fi 16GB/32GB/64GB); AS$629, AS$729, AS$829 (Wi-Fi + 4G 16GB/32GB/64GB

Sumber: Encik Nakal

1 komen:

Powered by Blogger.