10,000 Berasak Demi Ustaz Azhar Idrus

http://speakerpecah.blogspot.com

KOTA BHARU -  Lebih 10,000 orang berasak hanya untuk mendengar secara langsung dan melihat dengan lebih dekat pendakwa terkenal, Uztaz Azhar Idrus (UAI) atau lebih dikenali sebagai 'Ustaz YouTube' itu didatangkan khas sempena Pelancaran Tahun Melawat Kelantan (TMK) 2012, semalam.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
Bersesuaian dengan tagline yang selalu digunakan 'Orang muda geng kite', ustaz yang begitu popular dalam kalangan remaja itu bukan sahaja berjaya menarik generasi muda, malah turut mendorong semua golongan di negeri ini bersama-sama berkongsi ilmu kerohanian yang disampaikan.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
Seorang pelajar yang ditemui, Nurul Atiqah Mohd Zaki, 18, berkata, beliau begitu teruja untuk datang dan mendengar lebih dekat ceramah yang disampaikan ustaz berasal dari Terengganu itu.

“Saya mula mengikuti ceramah disampaikan tahun lalu dan ia memang menepati kehendak jiwa remaja saya,” katanya yang juga pelajar Maahad Amir Indera Petra, Beris Kubur Besar, Bachok.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurutnya, walaupun ceramah yang disampaikan dalam pendekatan sahaja, tetapi inti pati yang dikongsikan memberi kesan dalam mendidik generasi muda hari ini.

Seorang lagi pelajar, Aqilah Hamid, 18, berkata, ini adalah pengalaman pertama dia dan rakan-rakan mendengar ceramah yang disampaikan ustaz berkenaan secara langsung.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
Aqilah hamid berkata, dia tidak melepaskan peluang untuk mendengar ceramah disampaikan oleh penceramah diminati sehingga menumpang rakan-rakan demi memenuhi hasratnya itu.

“Sebelum ini saya hanya mengikuti ceramah disampaikan melalui Youtube setelah diperkenalkan rakan-rakan, dan kali ini sebaik mengetahui Ustaz Azhar akan berada di sini, kami memang tidak mahu ketinggalan,” katanya.

Menurut seorang lagi remaja, Wahiyul Amri Wahab, 21, berharap ustaz berkenaan terus dijemput untuk mengadakan ceramahnya pada masa akan datang.

Menurutnya, ini kerana ramai yang teruja untuk mendengar dan melihat dengan lebih dekat ustza yang menjadi sebutan di seluruh negara itu.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
“Ini kali ketiga saya berdepan secara langsung dengan Ustaz Azhar secara langsung, walaupun terpaksa datang dari Bachok, namun itu bukan halangan untuk saya kerana pernah sampai di Jerteh semata-mata untuk mengikuti ceramah disampaikan,” katanya.
sila alwat http://speakerpecah.blogspot.com
Bagi sesiapa yang ingin mengikuti perkembangan Ustaz Azhar Idrus, anda boleh lawat fanpage beliau 'Ustaz Azhar Idrus (Original)' dan fanpage 'Koleksi PrintScreen Ustaz Azhar Idrus (Original)'.

Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.