Whitney Houston Didakwa Mati Dalam Tab Mandi

http://speakerpecah.blogspot.com

BEVERLY HILLS - Diva pop popular, Whitney Houston yang ditemui meninggal dunia dalam keadaan mukanya tersemban di dalam tab mandi berisi air di Hotel Hilton Beverly Hills, California, Amerika Syarikat, Sabtu lalu, didapati sempat bercakap dengan ibunya menerusi panggilan telefon, kira-kira 25 minit sebelum kematiannya.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Akhbar The Sun UK melaporkan, terdapat beberapa botol ubat yang mengandungi bahan penenang dan ubat tidur seperti mana yang digunakan oleh mendiang Michael Jackson, telah ditemui di dalam bilik hotel, tempat Whitney menginap.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada waktu tengah hari sebelum kejadian, sepupu Whitney iaitu penyanyi jazz dan 'soul' terkenal Dionne Warwick telah menelefon mendiang untuk bertanya tentang majlis koktel yang akan diadakan sempena majlis Anugerah Grammy yang akan berlangsing pada Ahad malam waktu tempatan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kemudian pada jam 2.30 petnag, Whitney telah masuk ke bilik mandi sementara pengawal peribadinya bernama Ray menunggu di luar bilik.

Selepas itu, pada waktu lebih kurang jam 3.15 petang, Whitney telah menelefon ibunya Cissy pula. Menurut ibunya itu, berdasarkan perbualan mereka, dia tidak mengesyaki sesuatu yang buruk.

Selang 28 minit kemudian iaitu pada jam 3.43 petang, pengawal peribadinya itu mula bimbang dan resah kerana Whitney yang sepatutnya sudah bersedia untuk satu rakaman televisyen di koridor hotel berkenaan bersama krew sebuah stesen televisyen masih belumkeluar dari bilik mandinya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ray kemudiannya meminta salah seorang pendandan rambut Whitney yang juga stafnya memeriksa keadaan penyanyi itu.

Akhbar The Sun melaporkan, pembantu penyanyi itu telah menjerit ketakutan sebaik sahaja menemui Whitney dalam keadaan mukanya tersembam di dalam tab mandi yang dipenuhi air dan kelihatan sudah tidak bernyawa.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Mereka kemudiannya cuba memberi pertolongan cemas kepadanya.

Pasukan paramedik yang tiba beberapa minit kemudian turut memberikan bantuan kecemasan tetapi ternyata semuanya sia-sia sahaja.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada jam 3.55 petang selepas itu, pasukan paramedik itu tadi mengisytiharkan penyanyi yang berusia 48 tahun itu telah pun meninggal dunia.

The Sun juga memetik beberapa orang saksi berkata, 48 jam sebelum kematian Whitney, mendiang telah mendapti mabuk dan mengambil minuman keras dengan jumlah yang banyak.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.