Tangan Hampir Putus Masuk Mesin Pencetak

http://speakerpecah.blogspot.com

PONTIAN - Tindakan pantas anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Pontian memotong mesin pencetak berjaya menyelamatkan seorang pekerja kilang kotak yang nyaris putus pergelangan tangan kanannya, di Parit Empat, Api-api, di sini, tengah hari semalam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Mangsa, Jelani Abdul Ghani, 53, dikatakan sedang memasukkan kotak ke dalam mesin berkenaan apabila secara tidak sengaja  termasukkan pergelangan tangan kanannya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.comMenurut Pegawai Bomba Kanan Satu, A Hamid Awaludin, sejurus menerima panggilan kecemasan kira-kiram jam 12 tengah hari, enam anggota dari balai bomba pontian bergegas ke tempat kejadian.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Hamid berkata, sebaik pasukannya tiba di lokasi kejadian, mangsa sedang mengerang kesakitan kerana pergelangan tangan kanannya termasuk ke dalam mesin cetak terbabit.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Kami terpaksa bertindak pantas dengan memotong besi mesin berkenaan bagi membolehkan tangan mangsa dikeluarkan," katanya.

Menurut Hamid, pergelangan tangan mangsa berjaya dikeluarkan sepuluh minit kemudian sebelum dikejarkan ke Hospital Pontian untuk rawatan lanjut.Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.