Sinopsis & Movie Trailer SeeFood (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

Siapa di antara anda sudah menonton trailer animasi SeeFood ? Jika pertama kali anda menonton, pasti anda akan terfikir ianya adalah animasi yang dibuat oleh negara Barat (Walt Disney Picture, 20th Century, dll). Tetapi di dalam satu babak trailer akan munculnya wau bulan dan mustahillah orang Barat pun ada permainan wau seperti itu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Untuk pengetahuan semua, SeeFod adalah satu lagi animasi yang dibuat oleh anak tempatan sendiri yang diterbitkan oleh Silver Ants. Filem animasi SeeFood ini akan mula ditayangkan di 80 panggung di seluruh Malaysia bermula 8 Mac 2012 ini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
SINOPSIS ANIMASI SEEFOOD:
Berlatar belakangkan eko-sistem sekitar kita, Seafood mengisahkan tentang seekor anak jerung bernama Pup yang mempunyai misi untuk mencari sekumpulan pemburu haram yang telah mencuri sebilangan telur-telur dari kawasan perairannya di mana pengembaraannya yang penuh dengan aksi-aksi lucu bukan sahaja di dalam air, malahan di darat. Pup berusaha untuk menyelamatkan abang-abang dan kakaknya tanpa memikirkan keselamatan nyawanya. Pup telah sampai ke dunia daratan yang ada watak Man. Di daratan Pup tidak menyangka ada bahaya jugak menanti dia di sana. Khuatir akan keselamatan Pup, Julius, seekor jerung berinsang putih muncul dengan misinya yang tersendiri untuk menyelamatkan kawan karibnya. Pup dan Julius memakai sut khas supaya mereka berupaya mengembara di daratan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.comSumber: Ammboi

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.