Shaheizy Sam Dicop 'Bodoh' Kerana Bercakap Tentang Isu Politik (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com

Sebuah video bertajuk "Artis bodoh kutuk pakatan rakyat" yang menampilkan Shaheizy Sam, Osman Kering & Faizal Hussein telah menjadi viral sejak ia dimuat naik ke laman YouTube, semalam. Video yang berdurasi 5.27 minit ini memaparkan pandangan Shaheizy Sam & Osman Kering mengenai isu perhimpunan "Bersih" yang telah menjadi isu hangat dalam dunia politik negara sekitar Julai, tahun lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

Soalan yang telah diutarakan kepada ketiga-tiga artis ini ialah, “Apa pendapat anda tentang Perhimpunan Haram Bersih?”

"Sam Shaheizy membalas, “Of course, dijatuhkan hukum haram lah. Tapi kalau tujuan perhimpunan mereka untuk menyuarakan suatu benda yang elok, sudah tentu kerajaan kita takkan jatuhkan benda tu sebagai haramlah. Saya sendiri pun tak paham apa yang ingin dibersihkan. Sam dah selesa dengan apa yang ada sekarang walaupun ada kekotoran yang kecil, tetapi Sam rasa ia dah cukup bersih untuk Sam. Siapa atau di mana sahaja selagi ianya ditadbir oleh manusia, pasti ada kelemahan & kesilapan mereka sendiri. Manusia ni tidak sempurna, tapi selagi Sam merasa mereka boleh mentadbir negara kita dengan sebaik-baiknya seperti mana yang Sam berada sekarang ni, itu Sam rasa dah cukup bersih untuk Sam."
"Osman Kering pula memberikan pendapat, “Bagi saya mereka yang terlibat dengan perhimpunan haram itu adalah mereka yang tak tau apa pun. Mungkin mereka diupah atau sukarela terlibat dr awal. Tetapi bagi saya kebanyakan orang yang mengambil bahagian adalah orang yang sekadar ikut-ikutan. Penampilan mereka tidak menggambarkan orang yang ada pendirian. Mereka hanya ikut-ikutan tetapi tidak tahu apa-apa. Datuk Ambiga adalah peguam bela kes murtad. Ini adalah makhluk-makhluk yang ingin menjahanamkan negara & tidak ada arah tujuan. Manusia seperti ini harus dijauhkan dan jangan diambil kira apa pandangan mereka."
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Faizal Hussien turut menambah, " “Kita harus berfikir secara terbuka, jangan cepat melatah & cepat mempercayai orang-orang yang cuba menghuru-harakan Malaysia. Kita boleh berfikir & ada hak untuk mengundi bagi menentukan kerajaan kita sendiri. Kita tak seharusnya berfikir untuk menukar kerajaan tetapi kita hanya perlu membaik pulih sistem yg sedia ada."
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
*Kami tidak menyokong mana-mana belah pihak

4 komen:

 1. yg bodoh tu org yg interview artis2 ni...

  artis2 ni ape tau...tau berlakon je...

  ReplyDelete
 2. yes sangat setuju

  ReplyDelete
 3. yg ko tu tau ape?klu si ambiga tu peguam bela utk org murtad
  ko bangga jd pengikut pemusnah agama ko sendiri?
  jgn ikut org la bro...tepuk dada tanya selera
  klu org terjun lombong ko pun nk follow terjun lombong?
  klu org tu minta ko makn taik ko nk makn x?

  ReplyDelete
 4. Nie sorang lg bodo...amek yg jernih,buang yg keruh....kite ade otak n akal...bnde yg bek kite ikot..bnde jhat xyah la wt...org bodo je ikot klu terjon lombong bro...gne akal sbaik2 mgkin...
  Fikir2kn lah....

  ReplyDelete

Powered by Blogger.