Safee Sali Sambung Kontrak Bernilai RM2 Juta Bersama Pelita Jaya FC

http://speakerpecah.blogspot.com


Penyerang berbisa negara, Safee Sali pada hari Rabu (semalam) telah mencatat sejarah bola sepak negara selepas membuat keputusan untuk menyambung semula kontraknya bersama kelab Pelita Jaya FC untuk 2 tahun lagi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kontrak itu dikatakan bernilai RM2 juta itu ditandatanganinya di Jakarta, Indonesia, pagi tadi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Keputusan itu disahkan oleh pengurusnya, Zakaria Rahim menerusi satu kenyataan media.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menerusi kontrak terbarunya, Zakaria berkata, Safee akan menerima kemudahan seperti bonus tetap perlawanan, rumah, kenderaan, pemandu peribadi, cukai dibayar oleh kelab itu sendiri dan tiket pergi dan balik ke Kuala Lumpur yang kesemuanya bernilai RM2 juta bagi tempoh 2 tahun.

Menurut Zakaria, keistimewaan tersebut disediakan oleh kelab Pelita Jaya FC sebagai tanda penghormatan kepada penyerang itu selaku ketua pasukan kelab tersebut.

"Beliau juga akan menerima pakej tambahan iaitu hak imej. Kelab tersebut akan mendapatkan sokongan komersial bagi pelbagai produk di Indonesia bagi tujuan perngiklanan dan pemasaran," katanya dalam satu kenyataan.

Zakaria berkata, Safee Sali bukan saja dilantik sebagai Duta Sekolah Sepak Bola Pelita Jaya di Sawangan, Jawa Barat, Indonesia, malah akan dipertimbangkan untuk menerima saham pemilikan Akademi Sepak Bola milik kelab tersebut untuk masa depannya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Akademi itu sudah pun mempunyai 600 pelajar di Jakarta dan mempunyai cawangan di daerah lain di sekitar Indonesia," ujarnya lagi.

Zakaria turut menyambut baik keputusan Safee itu dan yakin penyerang tersebut sudah meneliti perkara itu sedalam-dalamnya dengan mengambil kira pelbagai aspek dan risiko.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Sementara itu, kehadiran bekas jurulatih pasukan kebangsaan Indonesia, Richmad Darmawan lebih meyakinkan Safee untuk terus menyarung jersi bersama kelab tersebut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Safee juga akan berganding dengan penyerang sensai Indonesia, Greg Nwongkolo, bekas penyerang kebangsaan Montenegro, Alez Bajevski yang pernah beraksi di Liga Juara-Juara Eropah dan kapten bawah 23 tahun Indonesia, Egi Mergiansyah.

Difahamkan, empat pasukan tanah air iaitu Kelantan FA, Negeri Sembilan FA, Johor FA, Selangor FA serta Muangthong FC dan Burriam FC dari Thailand turut mahu mendapatkan khidmatnya.

Baru-baru ini, akhbar Warta kota Indonesia melaporkan Safee bakal menerima gaji lumayan sekitar Rupiah 350 juta (RM118,000) sebulan jika dia memperbaharui kontrak bersama kelab tersebut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut sumber, kontrak Safee sali selama setahun bersama kelab Pelita Jaya FC telah tamat semalam (31 Januari) sebelum diperbaharui.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.