Safee Sali Mahu Sertai Skuad Johor ?


Khabar angin yang mula tersebar mengenai penyerang berbisa Malaysia dan kelab Pelita Jaya (Indonesia), Safee Sali yang kononnya bakal disunting pasukan Johor. Malah lebih hebat lagi Safee juga dikatakan turut ditawarkan gaji bulanan bernilai $15,000 (RM45,752) oleh Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ).
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pengurus Safee Sali, Zakaria Ibrahim ketika dihubungi pihak media mengesahkan ada menerima tawaran untuk bermain dengan PBNJ, yang kini di bawah kepimpinan baru kendalian Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Safee sendiri akan mengumukan keputusannya berhubung perkara tersebut esok (hari inii) di Cilandak Square, Jakarta Selatan, ada jam 11 pagi.

"Apa sahaja yang akan diumumkan atau diputuskan oleh Safee, diharap semua pihak dapat menerimanya dengan berlapang dada," katanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Sekirannya Safee memilih untuk bersama skuad Johor, pemain itu bukan sahaja mencipta sejarah sendiri dengan menjadi pemain termahal yang pernah di beli PBNJ, malah akan menjadi pemain termahal dalam arena bola sepak Malaysia.

Difahamkan, proses perundingan dan perbincangan akan dilakukan dalam masa terdekat bersama pihak PBNJ bagi membolehkan Safee beraksi bersama pasukan Jengking dalam perlawanan akan datang.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pemilihan penyerang berusia 28 tahun itu dijanhgka dapat memberi suntikan semangat buat pasukan Jengking yang kini dalam usaha mengembalikan kegemilangan bola sepak negeri itu selaras dengan tampuk kepimpinan baru di bawah kendalian Tuanku Mahkota Johor.
 sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Safee sebelum ini pernah menerima tempias dan berkemungkinan tidak boleh mewakili pasukan kebangsaan Malaysia berikutan kemelut bola sepak Indonesia kerana pengharaman Liga Super Indonesia (ISL) oleh FIFA menyebabkan smeua pemain, jurulatih dan pegawai yang terlibat dalam iga profesional Indonesia itu sendiri berstatus haram.

Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Amin sebelum ini pernah memberi peringatan kepada Safee supaya peka dengan keadaan semasa yang berlaku dalam ISL demi masa depan kariernya.Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.