Malaysia Waspada, Elak Jerat Filipina

Berita sukan berkaitan [Senarai 27 Pemain Malaysia vs Filipina 29 Februari 2012]

http://speakerpecah.blogspot.com

Memegang status selaku juara Piala AFF Suzuki 2010 serta berada pada rangking Persatuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) yang lebih baik berbanding Filipina, itu semua bukanlah alasan bagi anak-anak buah Datuk K. Rajagobal beraksi sambil lewa pada perlawanan persahabatan di Stadium Memorizal Rizal, Manila malam esok (29 Februari 2012).
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kecewa selepas tewas 2-3 kepada pasukan yang menghuni rangkin lebih rendah iaitu India dalam aksi persahabatan antarabangsa pada penghujung tahun lalu pastinya menjadikan skuad Harimau Malaya perlu lebih berwaspada.

Tambahan pula, anak-anak buah Michael Weiss pastinya mahu tambil lebih garang sebagai persiapan menjelang Piala Cabaran Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) di Nepal, awal bulan depan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Ini merupakan persiapan awal bagi mempertahankan Piala AFF Suzuki hujung tahun ini, jadi semangat untuk menang harus ada dalam setiap diri pemain," tegas Rajagobal.

Skuad Harimau Malaya telah berlepas ke Manila semalam selepas mengadakan aksi persahabatan dengan Sabah di Stadium Likas, Kota Kinabalu, Jumaat lepas.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
dalam pada itu, kehadiran penjaga gol simpanan Fulham, Neil Etheridge dalam aksi persahabatan di Manila malam esok juga pastinya akan menjanjikan sesuatu yang istimewa kepada peminat bola sepak tempatan ketika berdepan dengan jentera serangan Malaysia.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tambahan pula, persoalan sama ada Etheridge dapat membantu The Azkal pada Piala Cabaran AFC yang bermula dari 8 hingga 13 Mac itu masih belum terjawab kerana belum pasti diberikan pelepasan oleh Fulham.

Dalam Piala Cabaran AFC selama enam hari itu, Filipina diundi bersama juara bertahan, Korea Utara, India dan Tajikistan.Sumber: Kosmo!

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.