Lelaki Ateis Mahu Peluk Islam Dan Bertaubat

http://speakerpecah.blogspot.com

JAKARTA -  Seorang pengguna laman sosial, Facebook yang sebelum ini telah mencetuskan kemarahan orang Islam di Indonesia kerana tidak percaya dengan kewujudan Tuhan mungkin bakal berhadapan dengan dakwaan baru, menurut polis, semalam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketua Polis Dharmasraya, Chairul Aziz, berkata, Alexander Aan, 31, dituduh memalsukan dokumen kerana mengaku dirinya sebagai orang Islam semasa memohon jawatan sebagai penjawat awam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Akbar dalam talian, Padang Ekspres turut mendedahkan semasa Alexander disoal siasat polis, pemilik akaun "Ateis Minang" itu telah menyatakan hasratnya untuk memeluk agama Islam dan menolak kepercayaan Ateisme.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Dia mahu memeluk agama Islam dan bertaubat tetapi kami masih belum dapat memastikan bila dia akan melaksanakan niat itu," katanya.

Menurut Chairul, walaupun Alexander sudah insaf dan ingin bertaubat, dia tetap akan didakwa kerana menghina agama Islam dan bakal berhadapan hukuman lima tahun penjara jika didapati bersalah.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Sebelum ini, Majlis Ulama Indonesia (MUI) mendakwa Alexander telah mencemari kesucian agama Islam dengan menggunakan beberapa ayat dari Al-Quran untuk menolak kewujudan Tuhan yang dipaparkan menerusi laman Facebook miliknya.Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.