Jakim Pantau Blog Murtad

http://speakerpecah.blogspot.com

KUALA LUMPUR -  Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sedang mengenal pasti blog yang menggalakkan murtad bagi mengelakkan pemilikknya terus menyebarkan maklumat dan mendapat simpati serta pengaruh pihak tertentu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketua Pengarah Jakim, Datuk Othman Mustapha, berkata, pihaknya sentiasa bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) bagi mengambil tindakan sewajarnya terhadap blog terbabit.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Jakim turut merasa bimbang terhadap isu blog murtad yang di bangkitkan dan memandang serius perkara ini. Jakim sebagaimana peranan yang dijalankan selama ini, sentiasa menyemak dan mengadakan pemantauan terhadap penyebaran maklumat yang berkaitan dengan Islam yang disalur dan disebarkan oleh media baru," katanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut Othman, Jakim sebelum ini telah mengenal pasti beberapa blog yang cuba menyebarkan pengaruh murtad dan mengemukakannya kepada SKMM untuk tindakan sekatan, namun pihak yang tidak bertanggungjawab itu masih membuka blog baru dengan alamat yang berbeza.Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.