Isu Syarat Langkah Al-Quran Disiasat Secara Terperinci

Berita berkaitan [Mualaf Dipaksa Mentua Langkah Al-Quran]

http://speakerpecah.blogspot.com

KUCHING -  Siasatan terperinci akan dilakukan berhubung pendedahan mengenai syarat pelik sebuah keluarga yang memaksa menantu lelakinya iaitu seorang mualaf melangkah al-Quran bagi mendapatkan kembali isteri dan anak-anaknya, sejak tiga tahun lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Islam), Datuk Daud Abdul Rahman berkata, siasatan terbabit perlu bagi menentukan sama ada laporan terbabit sahih kerana sebelum ini, ia hanya dilaporkan media.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ia memang satu kejadian yang pelik dan menyedihkan kerana kitab al-Quran tidak boleh dilangkah kerana umat Islam mesti menghormatinya,” katanya selepas merasmikan Majlis Penyerahan Sumbangan Kempen ‘Secupak Budi Sepenuh Hati’ Padiberas Nasional Berhad (Bernas), di Kompleks Kebajikan Laila Taib, di Jalan Sultan Tengah, di sini, semalam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurutnya, kejadian seorang saudara baru berusia 32 tahun yang mengadu dipaksa melangkah al-Quan di depan pintu utama rumah bagi membuktikan bahawa dia tidak mengamalkan ilmu sihir oleh keluarga mentuanya di trusan Jaya, di sini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Mengulas lanjut, Daud berkata, sebagai umat Islam keluarga mentua dan mangsa terbabit tidak sepatutnya melakukan perbuatan itu kerana bertentangan dengan ajaran agama kerana tidak menghormati kitab suci itu.


Sumber: myMetro

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.