Fabio Capello Letak Jawatan Sebagai Pengurus England

http://speakerpecah.blogspot.com

Fabio Capello secara rasmi telah meletakkan jawatan sebagai pengurus pasukan England selepas mesyuarat bersama pengerusi FA, David Bernstein dan setiausaha agung FA, Alex Horne di Stadium Wembley, berkuatkuasa serta-merta hari ini.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Mesyuarat selama sejam tersebut membincangkan tentang perlucutan tugas John Terry selaku ketua pasukan England dan kenyataan Capello di stesen televisyen Itali yang mencabar keputusan FA itu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bernstein bagaimanapun, menegaskan Capello bersikap profesional dalam mesyuarat itu dan selama beliau menjadi pengurus pasukan England.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Kami terima keputusan perletakkan jawatan beliau dan setuju ini adalah keputusan terbaik. Pihak kami ingin berterima kasih atas segala jasa beliau bersama pasukan England," katanya.

Capello sebelum ini bertegas bahawa hukuman dikenakan kepada Terry tidak adil kerana dia belum dibicarakan tentang kes berbaur perkauman terhadap pemain QPR, Anton Ferdinand.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Perbicaraan kes itu akan bermula pada 9 Julai depan, iaitu sebaik sahaja kejohanan Euro 2012 berakhir.

Menurut sumber dai ESPN soccernet, pengurut Tottenham Hotspurs, Harry Redknapp telah disenaraikan sebagai pengganti Caepllo oleh pihak FA.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bekas pengurus pasukan England, Sven-Goran Eriksson percaya bahawa Redknapp adalah pengganti yang sesuai.

"Dia orang England, dia sudah tahu cara permainan mereka. Dia juga cemerlang bersama Spurs dan pasukan lain sebelum ini," katanya.


Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.