'Sexy Dance' Cetus Kontroversi

http://speakerpecah.blogspot.com

GEORGETOWN - Mengupah perempuan untuk menari sehingga separuh bogel bagi menarik perhatian penonton, itulah kegiatan tidak bermoral yang dipercayai dilakukan sebuah pusat hiburan di Jalan Upper Penang.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pusat hiburan yang terletak di bersebelahan sebuah hotel popular di Georgetown dipercayai menganjurkan sebuah pertandingan Tarian Seksi atau Sexy Danxe Competition.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tidak ketinggalan juga, beberapa video mengenai isu ini telah tersebar di sebuah laman blog dengan memaparkan gadis-gadis menari dalam keadaan separuh bogel di lobi tarian kelab itu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kelab berkenaan dipercayai beroperasi di Upper Penang Road menganjurkan pertandingan itu menerusi beberapa peringkat sebelum gadis-gadis itu dipilih untuk peringkat akhir.

Menurut sumber, tiga peserta yang berada di peringkat akhir telah terpilih sebagai pemenang.

"Seorang gadis yang hanya dikenali sebagai Rainbow berjaya merangkul tempat pertama, Angeline di tempat kedua, manakala Abby menggondol di tempat ketiga.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Dalam persembahannya, Rainbow yang mulanya berseluar jeans pendek dan berjaket gelap mula membuka jaketnya dengan menanggalkan baju dalam sebelum beraksi di atas pentas, ala-ala 'Thai girl show' di Thailand.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Angeline pula yang mulanya berbaju tanpa lengan dan seluar pendek tidak kurang 'hebatnya' apabila dia mendapat tepukan gemuruh daripada penonton dengan aksi menanggalkan baju serta hanya memakai coli ketika menari," katanya.

Dipercayai ramai yang mengutuk perbuatan tidak bermoral itu yang diadakan di sebuah negara Islam.

Ada juga diantara mereka meminta supaya pihak berkuasa segera mengambil tindakan sewajarnya walaupun ia hanya disertai orang bukan Islam.

Selain itu, ada yang mengkritik acara sedemikian rupa hanya berlaku di Pulau Pinang sebaliknya bukan di Kuala Lumpur.


Sumber: Sinar Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.