Luis Suarez Akan Ikut Jejak John Terry

Luis Suarez dikatakan akan mengikut jejak John Terry atas kesalahan sama.
(Sumber gambar: Google)


Bintang Liverpool, Luis Suarez kini akan mengikut jejak pemain Chelsea, John Terry ke mahkamah bagi menghadapai pertuduhan berkaitan isu perkauman.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Polis kini sedang mengkaji laporan halaman 115 daripada FA mengapa mereka mengharamkan penyerang Liverpool itu terus beraksi dalam lapan perlawanan berikutan insiden Suarez dengan pemain Manchester United, Patrice Evra.

 sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketua pasukan England dan kelab Chelsea, John Terry telah dikenakan tindakan kononnya dia melakukan sesuatu berbaur perkauman terhadap pemain QPR, Anton Ferdinand semasa perlawanan bulan Oktober lalu. Beliau akan naik ke mahkamah semula pada 1 Februari depan.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ahli anti-perkauman yang terkenal, Luther Blissett, menganggap bintang Uruguay tidak lama lagi akan menerima nasib yang sama seperti Terry.

Liverpool kini hanya mempunyai masa sehingga 13 Januari depan bagi memutuskan sama ada untuk membuat rayuan terhadap pengharaman dan didenda sehingga £40,000 (RM196,692).

Tetapi, mereka akan menghadapi risiko yang tinggi tentang status pengharaman Suarez sekiranya ketua-ketua disiplin mengambil tindakan selanjutnya jika Liverpool tidak hadir dalam perbicaraan untuk membuat rayuan.

Laporan FA menunjukkan Suarez menggunakan perkataan "negro" dan  "negro" (orang kulit hitam) sebanyak tujuh kali untuk menyinggung perasaan Evra.Sumber: The Sun

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.