Lancome Perkenal Model Wanita Islam PertamanyaTUNIS - Seorang gadis dari Tunisia menjadi model wanita Islam pertama yang menghiasi kosmetik wajah Lancome, lapor akhbar United Kingdom, Daily Mail.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Beliau yang bernama Hanna ben Abdesslem akan muncul dalam kempen baru syarikat kosmetik itu untuk bedak asas Teint Idole Ultra 24h.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Model yang berusia 22 tahun itu membuat kemunculan di atas pentas peragaan tahun lalu dan sejak itu menjadi model untuk Ralph Lauren, Oscar de le Renta dan Givenchy, memberitahu majalah New York.

"Menjadi seorang model boleh jadi satu pilihan kerjaya juga. Saya bercadang untuk menukar salah faham ini dalam budaya saya. Saya bertemu dengan seorang wanita Arab, Sophie Galal, yang berkongsi pandangan dan idea saya bagi bagi menukar dan mendedahkan cabaran sebenar kerjaya model untuk dunia Arab.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Spohie Galal tidak lama kemudiannya menjadi pengurus saya dan memperkenalkan saya kepada IMG," katanya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ketika Hanaa bercadang untuk mengubah keadaan, dia masih berbangga dengan asal-usulnya. Dalam satu temuramah, dia berkata: "Negara saya kaya dalam sejarah dan tradisi. Ia adalah budaya yang dipengaruhi dan berbentuk hasil kejayaan tamadun yang termasuk masyarakat Berber, Phoenician, ROman, Fatimid, Arab dan Uthmaniyah," saya berbangga menjadi sebahagian budaya itu."Sumber: Berita Harian

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.