Aksi Dramatik Pasukan Bomba Meredah Banjir (Video)

VICTORIA - Pada musim banjir, pemilik kenderaan biasanya telah dinasihatkan supaya tidak memandu dengan merentasi laluan air banjir pada paras yang tinggi. Tetapi, bagaimana jika anda berada didalam situasi begini ?


Seramai empat orang anggota bomba dan penyelamat mendapat menhadapi jalan buntu tetapi mengambil keputusan untuk memandu jentera mereka dengan meredah laluan banjir ketika cuti Hari Krismas lepas.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menerusi video tersebut, ketika jentera tersebut merentasi air banjir kira-kira paras satu meter, enjin jentera tersebut hampir tenggelam sepenuhnya. Dua anggota bomba kemudian muncul di belakang jentera berkenaan sementara dua orang lagi masih duduk di dalam kenderaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Apabila berjaya merentasi laluan banjir tersebut, seorang anggota bomba berada di tempat duduk penumpang membuka pintu bagi membiarkan air banjir keluar akibat ruang di dalamnya sudah ditenggelami air banjir berkenaan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut laporan Herald Sun, pihak bomba berken aan telah mengabaikan arahan daripada pihak atasan supaya tidak merentasi laluan banjir berkenaan.Sumber: Asiaone

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.